«Food Union» investē 15 miljonus eiro; ražošanu koncentrē RPK un «Valmieras pienā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" pabeidzis 2017. gada nogalē sākto svaigo piena produktu izcilības centra izveidi – ir uzbūvēta jauna biezpiena sieriņu rūpnīca, iegādātas jaunas ražošanas iekārtas un modernizēta esošā infrastruktūra. Tas ir viens no pēdējo gadu ievērojamākajiem Latvijas pārtikas nozares investīciju projektiem, kura kopējais apjoms sasniedz 14,6 miljonus eiro, informēja uzņēmumā.

Covid-19 pandēmijas ietekmē projekts noritēja ilgāk nekā plānots – trīs gadu laikā. Šajā laikā veikta virkne tehnoloģisku un darba vides uzlabojumu, jaunu iekārtu uzstādīšana AS "Rīgas piena kombināts" (RPK). Vienlaikus ražošana no SIA (RPS) tika pārcelta uz RPK un AS “Valmieras piens”. "Rīgas piensaimnieks" 2020. gada sākumā tika juridiski pievienots "Rīgas piena kombinātam".

Svaigo piena produktu izcilības centrs atrodas “Food Union” grupas centrālajā mītnē Rīgā, Bauskas ielā 180, RPK teritorijā. Kopējas finanšu apjoms, kas ieguldīts projekta attīstībā un citās saistītās inovācijās, ir 14,6 miljoni eiro. Izcilības centra izveidē investēti 11,1 miljons eiro. No tiem 2 miljoni eiro ieguldīti biezpiena sieriņu ceha būvniecībā, par 2,85 miljoniem eiro iegādātas jaunas ražošanas iekārtas un vēl 6,25 miljoni eiro investēti esošās infrastruktūras modernizācijā. Savukārt pārējie 3,5 miljoni eiro ieguldīti jaunas saldējuma un biezpiena ražošanas līnijas iegādē, kā arī ilgtspējīga autoparka izveidē. Šajā periodā iegādātas 14 jaunas un videi draudzīgas kravas mašīnas saldējuma un piena produktu piegādēm.

"Kopš ”Food Union” dibināšanas 2011. gadā uzņēmuma orientācija vienmēr bijusi uz produktu inovācijām.

Darbības sākumā investējām 30 miljonus eiro jaunās ražošanas iekārtās. Tagad, investējot teju 15 miljonus eiro, realizējam otru lielāko investīciju projektu mūsu vēsturē.

Tas ne tikai apliecina mūsu fokusu uz inovatīviem un augstas pievienotās vērtības produktiem, bet ļaus jau pavisam drīz piedāvāt jaunus biezpiena un jogurta sieriņus, desertus, dzeramos jogurtus un citus produktus," norādīja "Food Union" vadītāja Latvijā Irēna Holodnaja.

Uz RPK pārcelta “Kārums” biezpiena sieriņu, jogurtu un desertu, kā arī kausēto un svaigo sieru ražošana. Biezpiena sieriņu ražošanai izveidots atsevišķs cehs un iegādātas pilnībā jaunas ražošanas iekārtas. RPK uzstādīta dzeramo jogurtu fasēšanas PET līnija. Uz tās ražotie skābpiena produkti, piemēram, “Valmiera, “Lakto” un “Rasēns”, tiek pildīti pilnībā pārstrādājamos, tātad videi draudzīgākos iepakojuma risinājumos.  

Uz "Food Union" specializēto ražotni AS “Valmieras piens” no RPS ir pārcelta "Dzintars" kausēto sieru un “Mājas” pankūku ražošana, tādējādi turpinot ražotnes specializāciju nišas piena un siera produktu, kā arī citas gatavās produkcijas ražošanā.

“Tagad Latvijā mums ir divas ražošanas platformas, kas ļauj mums uzlabot savu efektivitāti un ražot produkciju atbilstoši pieaugošam pieprasījumam eksporta valstīs.

Rīgas rūpnīcas komplekss ar svaigo piena produktu izcilības centru nu strikti fokusēsies uz jaunu produktu izstrādi un inovācijām, savukārt Valmieras rūpnīca vēl vairāk specializēsies tradicionālu un nišas produktu ražošanā,”

skaidroja Holodnaja.

KONTEKSTS:

"Food Union" ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kā arī vadošs saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. “Food Union” grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā – RPK, “Valmieras piens” un RPS, saldējuma ražotāju Igaunijā "Premia" un “Premia” Lietuvā, saldējuma ražotāju Dānijā “Premier Is” un saldējuma piegādes servisa uzņēmumu “Hjem Is”, saldējuma ražotāju Norvēģijā “Isbjørn Is” un saldējuma piegādes servisa uzņēmumu “Den Norske Isbilen”, saldējuma ražotāju Rumānijā “Alpin57Lux”, saldējuma ražotāju Baltkrievijā “Ingman Ice Cream” un Krievijā “Hladokombinat No.1”.

2018. gadā “Food Union” atvēra divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā. 2019. gadā “Food Union” grupa Eiropā sasniedza 277 miljonu eiro apgrozījumu. “Food Union” grupā nodarbināti vairāk nekā 3100 cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti