Rīta Panorāma

Intervija ar Egonu Dombrovski un Herbertu Laukšteinu par Liepājas teātra viesizrādēm Rīgā

Rīta Panorāma

Daudzveidīga atpūta Ogres Zilajos kalnos

Budžeta veidošana - partiju sadarbība vai cīņa? Intervija ar Ati Zakatistovu.

FM valsts budžeta tēriņu pārskatīšanā cer atrast ievērojami vairāk naudas nekā iepriekš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pārskatot ministriju budžeta izdevumus, Finanšu ministrija (FM) šogad cer atrast ievērojami vairāk resursu nekā valsts tēriņu  revidēšanā pērn, kad tādējādi atrasti 50 miljoni eiro, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja FM parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs ("KPV LV").

Viņš norādīja, ka valsts budžeta tēriņu vērtēšanā tiek skatīts arī veselības aprūpes  budžets, tostarp stacionārās aprūpes pakalpojumiem slimnīcā. Pašlaik redzams, ka iedzīvotāji no reģioniem daudz brauc ārstēties uz slimnīcām Rīgā, kur ārsti ir pārslogoti, bet mediķiem reģionos attiecīgi ir mazāk darba. Tādēļ būtu nepieciešama politikas maiņa, lai vienu un to pašu pakalpojumu varētu sniegt par iespējami zemāku cenu.

Pērn valsts budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātā iegūti apmēram 50 miljoni eiro.

"Šogad mēs domājam un ceram, ka šis tiks vairākkārt pārsniegts," teica Zakatistovs.

FM parlamentārais sekretārs atzīmēja, ka 20. augustā būs zināma galīgā summa, cik daudz budžetā būs iespējams atrast, pārskatot līdzšinējos tēriņus. "Šis ir tas finiša punkts, pēc kura būs skaidrs, cik tās naudas būs," skaidroja Zakatistovs, vienlaikus norādot, ka budžeta pārskatīšanas rezultātā iegūtos resursus varēs tērēt jaunām iniciatīvām.

"KPV LV" saistībā ar nākamā gada budžetu vēlas runāt samazinātu PVN likmi ēdināšanas nozarē, par labvēlīgākiem nosacījumiem mazajiem zemniekiem nekustamā īpašuma nodokļa samaksā. "Redzam, ka līdz šim ilgstoši lobētas lielo zemnieku intereses," skaidroja Zakatistovs. Tāpat "KPV LV" vēlas papildu līdzekļus atvēlēt mazāko pensiju indeksācijai.

Tāpat viena no "KPV LV" prioritātēm būs palielināt finansējumu iekšlietu jomai.

FM parlamentārais sekretārs atzīmēja, ka valsts budžetā ir deviņi miljardi eiro un valsts politikai būtu jābūt tādai, lai šī nauda tiktu saprātīgi izmantota.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti