Labrīt

Stiprās lietavas labību gāž veldrē; vairāk cietuši lauki Zemgalē un Kurzemē

Labrīt

Glābēji šogad vairāk nekā desmit reizes devušies palīgā mežā noklīdušiem sēņotājiem

FM: Pirmrindnieces Eiropas naudas apguvē – Zemkopības un Tieslietu ministrija

FM: Pirmrindnieces Eiropas naudas apguvē – Zemkopības un Tieslietu ministrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pašlaik čaklākās Eiropas Savienības (ES) fondu naudas apguvējas ir Zemkopības ministrija (AM), Valsts kanceleja un Tieslietu ministrija (TM), to Latvijas Radio atzina Finanšu ministrijas (EM) parlamentārais sekretārs Edgars Putra (Zaļo un zemnieku savienība).

Pēc viņa teiktā, pašlaik kavējas noteikumu projekti, kas saistīti ar ES fondu naudas apguvi. Taču līdz šā gada beigām problēmas plānots novērst, teica FM pārstāvis, norādot – kavēšanās iemesli katrā gadījumā ir savi.

Piemēram, veselības infrastruktūras uzlabošanā Stradiņa slimnīcas otrā korpusa būvei tiek gaidīts Pasaules Bankas atzinums. Dzelzceļa infrastruktūras uzlabošanā ES naudas apguve iekavējusies, jo iesaistītās puses nespējot vienoties, kā šī nauda pašvaldībās tiks izmantota.

Kavēšanās ar ES  naudas apguvi nav vērojam tajās valsts pārvaldes iestādēs, kas bijušas visčaklākās ar ES fondu naudu saistīto normatīvo aktu izstrādē un virzībā. Un tās ir ZM, TM un Valsts kanceleja. ZM jau pērn izsludināja pieteikšanos 2014.-2020.gada ES fondu naudai. „Tās ir tās pirmrindnieces,” noteica FM pārstāvis.

2014.-2020.gada ES fondu naudas plānošanas periodā Latvijai pieejami 4,4 miljardi eiro.

Valdība otrdien, 12.jūlijā, plāno skatīt informatīvo ziņojumu par ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda investīciju ieviešanu līdz šā gada jūnija sākumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti