FM: Pēc «Brexit» var samazināties Latvijai pieejamais ES finansējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) Latvijai pieejamais finansējums no ES fondiem var samazināties, aģentūrai LETA atzina Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

FM pārstāvis informēja, ka Lielbritānija ir viena no lielākajām maksātājām ES budžetā, 2015.gadā tās iemaksas ES budžetā sasniedza 13 miljardus sterliņu mārciņu jeb aptuveni 16,5 miljardi eiro, kas ir vairāk nekā 10% no ES kopējā budžeta.

"Pēc Lielbritānijas izstāšanās Latvijai pieejamais finansējums no ES fondiem var samazināties. Tas Latvijai nozīmētu zaudējumu, ņemot vērā, ka pēc iestāšanās ES fondu līdzekļi ir devuši būtisku ieguldījumu Latvijas ekonomikas izaugsmē un privātās investīcijas šobrīd ierobežo negatīvā ģeopolitiskā situācija un zemā globālās ekonomikas izaugsme," stāstīja Jarockis.

Tiesa, šāda ES fondu finansējuma iespējamā samazināšanās, visticamāk, nav tuvākā laika jautājums, ņemot vērā, ka Lielbritānijas izstāšanās procesam no ES ir paredzēti vismaz divi gadi.

Kā ziņots, referendums par Lielbritānijas dalību ES notika 23.jūnijā, kad Lielbritānijas iedzīvotāji nobalsoja par izstāšanos no ES.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti