FM paraksta vienošanos ar Pasaules Banku par Latvijas nodokļu sistēmas izpēti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pasaules Bankas eksperti vērtēs Latvijas nodokļu sistēmu un ieteiks Latvijai piemērotākos nodokļu sistēmas scenārijus. Par šādu pētījumu Finanšu ministrija (FM) ceturtdien, 28.janvārī, parakstīja līgumu ar Pasaules Bankas pārstāvjiem.

Pasaules Bankas secinājumus un ieteikumus paredzēts izmantot, gan sagatavojot Latvijas nodokļu politikas pamatnostādnes, gan izstrādājot nākamā gada valsts budžetu.

Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (“Vienotība”) skaidroja - ņemot vērā to, ka Latvijas sabiedrībā ir diezgan fragmentēta izpratne, kādā veidā vajadzētu attīstīt nodokļu sistēmu, “mēs uzskatījām, ka ārkārtīgi svarīgi mums būtu pieaicināt augsta līmeņa, bet neitrālu partneri, kas palīdzētu mums šos jautājumus izvērtēt, kā arī būtu augsta līmeņa mediators starp valdību un sociālajiem partneriem”.

Paredzēts, ka pirmais ātrais nodokļu sistēmas izvērtējums Latvijai tiks sniegts jau šā gada martā.

"Finanšu ministrijā šobrīd ir uzsākts darbs pie jauno nodokļu politikas pamatnostādņu 2017. - 2020. gadam izstrādes. Lai šo darbu paveiktu pēc iespējas kvalitatīvāk, ir nepieciešams objektīvs un pamatīgs esošās nodokļu sistēmas izvērtējums. Pozitīvi vērtējams tas, ka Pasaules Bankai ir pieredze sadarbības projektos Latvijā, līdz ar to mūsu valsts situācija ekspertiem jau ir pazīstama. Tas sniegs pamatu kvalitatīvākam pētījumam, kura rezultātus ieviest praksē, lai mūsu valsts tiektos uz vēl straujāku izaugsmi," norādīja finanšu ministrs Jānis Reirs (“Vienotība”).

Jau iepriekš izskanējis, ka līgums par nodokļu sistēmas izpēti ir 300 000 eiro vērts.

Pasaules Banka ciešā sadarbībā ar valdību un nacionālajiem ekspertiem pārskatīs nodokļu sistēmu, īpašu uzmanību pievēršot šādiem politikas mērķiem:

- noteikt iespējas, kā palielināt valsts budžeta ieņēmumus, lai apmierinātu galvenās finansēšanas vajadzības, tostarp, samazinot izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un ēnu ekonomiku;

- izvērtēt iespējas mainīt nodokļu sistēmas struktūru, lai uzlabotu ienākumu vienlīdzību;

- saglabāt nodokļu sistēmas konkurētspēju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti