Rīta Panorāma

Gaisa kvalitāte Rīgā

Rīta Panorāma

Top "Melānijas hronika"

Intervija ar Andri Vilku

FM atbalsta nodokļu maksājumu atlikšanu no sankcijām cietušajiem uzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No Krievijas noteiktā embargo lauksaimniecības un pārtikas precēm cietušajiem Latvijas uzņēmumiem ir pieļaujama nodokļu maksājumu atlikšana. Tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība").

Iepriekš ekonomikas ministrs pauda, ka no sankcijām cietušajiem uzņēmumiem jāpiešķir nodokļu brīvdienas. Savukārt Vilks norādīja, ka tām jābūt nevis nodokļu brīvdienām, bet atliktajiem maksājumiem.

Finanšu ministrs jau tagad aicina uzņēmējus vērsties Valsts ieņēmumu dienestā (VID) par atliktajiem maksājumiem: „Uzņēmējiem jāiet un jārunā. Nav ko vilcināties.”

Pašlaik valsts varētu atļauties neieņemt divus līdz trīs miljonus eiro nodokļos no pārtikas uzņēmumiem, norādīja ministrs.

Krievijas noteiktais embargo skar mazāk nekā vienu procentu no Latvijas eksporta, nodokļu ieņēmumiem un ekonomikas kopumā, norādīja ministrs. Tomēr pašlaik vēl nevar prognozēt ietekmi uz ekonomiku no netiešajiem zaudējumiem.

Vilks gan iebilda iecerei par Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu pārtikai.

Viņš skaidroja – PVN samazināšana nelīdzēs vietējiem ražotājiem, jo pazemināto nodokļa likmi izmantos arī Polijas un Lietuvas uzņēmumi. „Tā ir ļoti ietilpīga budžeta daļa. Un tas var dot pretēju efektu,” sacīja Vilks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti