Rīta Panorāma

Jūras ainavu meistars Ivans Aivazovskis (1817-1900) – izstādē "Gaismas metafizika"

Rīta Panorāma

Rīgā viesojas pazīstamais britu vēsturnieks Teodors Zeldins

Intervija ar FTKT vadītājas amata kandidāti Santu Purgaili

FKTK vadītājas amatam virzītā Purgaile uzskata, ka trāpījusi pa vidu «politiskajam tirgum»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājas amatam virzītā Santa Purgaile ir gatava vadīt šo organizāciju un uzskata, ka trāpījusi pa vidu "politiskajam tirgum".

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" Purgaile teica: "Es esmu gatava vadīt šo organizāciju. Man nav jāmācās vadīt - es esmu vadījusi lielas un mazākas cilvēku grupas un komandas". Purgaile arī norādīja uz savu 25 gadus ilgo pieredzi darbā finanšu iestādēs, ar ko viņa lepojoties. "Labi saprotu, kāda ir uzrauga loma un kāda ir komisijas loma, veidojot tirgu," akcentēja Purgaile.

Aizvadītajā nedēļā partijas Nacionālā apvienība un "Attīstībai/Par!" atturējās pieņemt lēmumu par atbalstu Purgailei. Partijas aicināja nesteigties ar lēmuma pieņemšanu, izsakot vēlmi frakcijās vispirms tikties ar kandidāti. Jautāta, vai nesatrauc iespēja, ka Saeimā FKTK vadītājas amatā viņa varētu tikt apstiprināta ar opozīcijas balsīm, Purgaile uzsvēra, ka esot trāpījusi "pa vidu politiskajam tirgum". "Neesmu politiskajā partijā ne ar kādu kopā, ne pret kādu. "Jaunajai Vienotībai" nākas uzņemties [politisko] atbildību mani virzīt, bet man nav arī ar "Jauno Vienotību" nekādas politiskās saites," pauda Purgaile.

Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadītājs Latvijā Andris Grafs intervijā Latvijas Radio savukārt norādīja, ka piecu partiju koalīcijā katru brīdi kāds no spēlētājiem var "pacelt augšā" dažādas tēmas. "Dienas beigās tas ir politisks lēmums. [..] Purgailes kundze vienkārši gadījusies kādā no spēles elementiem," sacīja Grafs.

Grafs par FKTK vadītājas apstiprināšanu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Vienlaikus viņš norādīja, ka pozitīvi ir tas, ka pieņemti grozījumi, kuri maina banku uzrauga vadības meklēšanas principus. "Tagad ir ļoti skaidri spēles noteikumi - ikviens var pieteikties," teica Grafs.

KONTEKSTS:

Atklātajā konkursā uz FKTK priekšsēdētāja amatu visaugstāko vērtējumu guvusi un par uzvarētāju kļuvusi Santa Purgaile. Viņas kandidatūra virzīta apstiprināšanai Ministru kabinetā, un gala lēmums par iecelšanu amatā jāpieņem Saeimai. 

Purgaile no 2009. līdz 2012. gadam vadīja "SEB bankas" privātbaņķieru biznesu Latvijā un Baltijā, savukārt vēl pirms tam vadīja Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldi.  No 2012. gada viņa strādā "Citadeles" bankā, kur sākotnēji ieņēmusi Biznesa attīstības direktora amatu, bet vēlāk – no 2017. gada – strādājusi par korporatīvo klientu apkalpošanas direktori. Šo septiņu gadu laikā Purgaile ir arī "Citadeles" bankas valdes locekle. 

Jauns FKTK priekšsēdētājs meklēts, jo iepriekšējais FKTK vadītājs Pēters Putniņš un viņa vietniece Gunta Razāne jūlija sākumā iesniedza atlūgumu. Banku uzrauga pagaidu vadītāja amatam izvēlēta komisijas darbiniece Kristīne Černaja-Mežmale.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti