FKTK uziet pārkāpumus un nosaka 21 000 eiro sodu SIA «Viainvest»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) konstatēja, ka SIA "Viainvest" ir pārkāpusi Finanšu instrumentu tirgus likuma, Ieguldījumu brokeru sabiedrību likuma un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas (NILLTPFN) un sankciju riska pārvaldības normatīvo aktu prasības. Uzņēmumam piemērots 21 000 eiro sods, informēja FKTK.

FKTK padome pērn septembrī izsniedza “Viainvest” licenci ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanai. Ņemot vērā “Viainvest” iepriekšējās uzņēmējdarbības specifiku, kas jāpielāgo finanšu tirgu regulējošo prasību ietvaram, pēc licences saņemšanas pārejas periodā “Viainvest” pārvaldītajā platformā pakāpeniski bija jāpārtrauc ieguldījumu piedāvāšana cesijas līgumu noslēgšanas veidā gan jauniem, gan esošajiem klientiem, pilnībā aizvietojot tos ar finanšu instrumentu piedāvāšanu.

FKTK konstatēja, ka pārejas perioda plānā noteiktās darbības termiņā nav izpildītas. Turklāt FKTK pārbaudē  konstatēja NILLTPFN un sankciju riska pārvaldības normatīvo aktu pārkāpumus “Viainvest” darbībā.

SIA “Viainvest” bija apņēmusies noteiktos termiņos nodrošināt iekšējās kontroles sistēmas (IKS) atbilstību normatīvo aktu prasībām, taču attiecīgie pasākumi netika pienācīgi veikti.

Vienlaikus FKTK norādīja, ka “Viainvest” izprot, atzīst un ņem vērā pārkāpumus. Līdz ar to starp “Viainvest” un FKTK noslēgts administratīvais līgums, kas paredz piemērot brīdinājumu par pārkāpumiem, kā arī soda naudu 21 2778 eiro par NILLTPFN un sankciju riska pārvaldības normatīvo aktu pārkāpumiem.

FKTK, piemērojot sankcijas, ņēma vērā, ka “Viainvest” novērsa pārkāpumus ieguldījumu pakalpojumu jomā un turpina darbu pie pasākumiem NILLTPFN un sankciju riska pārvaldības jomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti