FKTK piemēro 131 250 eiro sodu «Grindeka» akcionāriem Lipmaniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piemērojusi soda naudu 131 250 eiro apmērā AS "Grindeks" akcionāriem Kirovam Lipmanam un Filipam Lipmanam saistībā ar obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma neizteikšanu, informē FKTK.

FKTK administratīvajā lietā konstatēja, ka Kirovs Lipmans un Filips Lipmans nav izpildījuši Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. pantā noteikto pienākumu izteikt pārējiem AS "Grindeks" akcionāriem adresētu obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. Ņemot vērā uzrauga konstatēto pārkāpumu, FKTK vienojās ar Kirovu Lipmanu un Filipu Lipmanu par administratīvā līguma noslēgšanu, paredzot akcionāriem soda naudu 131 250 eiro apmērā.

Līdz ar administratīvā līguma noslēgšanu Kirovs Lipmans un Filips Lipmans apņēmušies obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu izteikt līdz 2019. gada augusta beigām.

Vairāku mēnešu termiņš noteikts, ņemot vērā nepieciešamību rast finanšu līdzekļus obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai, norāda FKTK.

Ar administratīvo līgumu arī noteikts, ka vienas akcijas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā nevar būt zemāka par cenu, kas aprēķināta, pamatojoties uz akcionāru sapulcē apstiprinātā AS "Grindeks" 2017. gada konsolidētā pārskata datiem, dalot mērķa sabiedrības tīros aktīvus ar emitēto akciju skaitu.

FKTK uzraudzīs, vai Kirovs Lipmans un Filips Lipmans administratīvajā līgumā noteiktajos termiņos un apjomā izpilda visas līgumā noteiktās saistības, piebilst komisijā.

"Grindeka" 2018. gada darbības pārskats liecina, ka Kirovam Lipmanam pieder 33,29%, "Amberstone Group" - 22,66%, Annai Lipmanei - 16,65% akciju. Pārējās akcijas pieder citiem akcionāriem - katram ne vairāk par 5% no kapitāla.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti