FKTK par pārkāpumiem soda ieguldījumu brokeru sabiedrību «Renesource Capital» (precizēts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pārbaudē konstatējusi pārkāpumus ieguldījumu brokeru sabiedrības AS "Renesource Capital" darbībā, pēc kā sabiedrībai piemērots kopumā 68 000 eiro sods, bet 2900 eiro sods noteikts valdes priekšsēdētājam Mārtiņam Priedem, informēja FKTK.

Precizēts

Ziņā precizēts soda apmērs ieguldījumu brokeru sabiedrībai «Renesource Capital».

Komisijā norādīja, ka FKTK veiktajās pārbaudēs konstatēti vairāki normatīvo aktu pārkāpumi "Renesource Capital" darbībā, piemēram, slēptu komisiju piemērošana, nepilnīgas un nesavlaicīgas informācijas sniegšana par izdevumiem un izmaksām pirms un pēc darījuma, savlaicīga nepaziņošana klientam par plānotajām izmaksām un izdevumiem pirms ieguldījumu pakalpojumu vai blakuspakalpojumu sniegšanas, kā arī trūkumi iekšējā pārvaldībā.

Papildus minētajam nebija nodrošināta Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas ( NILLTPFN) iekšējās kontroles sistēmas (IKS) efektīva, "Renesource Capital" darbības specifikai un sniegtajiem pakalpojumiem piemītošajiem riskiem atbilstoša darbība, kā rezultātā pieļauti NILLTPFN normatīvo aktu pārkāpumi, īpaši attiecībā uz klientu izpēti un darījumu uzraudzību.

Pārbaudē FKTK secināja, ka "Renesource Capital" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Priede kā atbildīgā persona par NILLTPFN jomas pārraudzību nav nodrošinājis, ka "Renesource Capital" tiek veikti atbilstoši pasākumi, lai nodrošinātu efektīvu NILLTPFN IKS darbību un riska pārvaldības funkciju neatkarību, tādējādi pakļaujot "Renesource Capital" noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un reputācijas riskam.

FKTK un ieguldījumu brokeru sabiedrība ir noslēgušas administratīvo līgumu, vienojoties par veicamajiem uzlabojumiem ieguldījumu brokeru sabiedrības darbībā, lai novērstu FKTK pārbaudēs konstatētos trūkumus.

Pieņemot lēmumu par administratīvā līguma slēgšanu un soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā, ka administratīvās lietas ietvaros "Renesource Capital" ir sadarbojusies ar FKTK, tostarp labprātīgi novērsusi lielāko daļu no konstatētajiem Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem un sākusi darbu pie pārējo pasākumu izpildes trūkumu novēršanai.

Lai novērstu pārbaudēs konstatētos pārkāpumus, administratīvajā līgumā ir ietverti turpmāk īstenojamie pasākumi, ko "Renesource Capital" apņemas pilnībā izpildīt noteiktajos termiņos. "Renesource Capital" līdz FKTK noteiktajam termiņam ir jānodrošina darbības specifikai atbilstoša un pietiekama atbilstības uzraudzības un riska kontroles sistēma, kā arī jāveic nepieciešamie pasākumi IKS pilnveidošanai NILLTPFN un sankciju riska pārvaldības jomā, kā arī atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām, norādīja FKTK.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti