FKTK pagarina termiņu lēmumam par «ABLV» pašlikvidāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saskaņā ar Kredītiestāžu likuma normām Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) lēmums par „ABLV” bankas iesniegto pašlikvidācijas plāna apstiprināšanu vai noraidīšanu bija jāpieņem 30 dienu laikā pēc tā iesniegšanas, tas ir - šonedēļ.  Taču termiņš ir pārcelts, jo bankai pieprasīta papildu informācija.

FKTK pārstāve Ieva Upleja: Par ABLV pašlikvidācijas plāna izvērtēšanas termiņu
00:00 / 00:45
Lejuplādēt
Latvijas Radio komisijā noskaidroja, ka šis termiņš ir pārcelts, jo komisija pieprasījusi bankai iesniegt papildu informāciju un dokumentus. Līdz ar to lēmumu FKTK varētu pieņemt tuvāko nedēļu laikā, prognozēja komisijas pārstāve Ieva Upleja.

“Šobrīd mēs lēšam, ka tas varētu būt aprīļa otrā puse vai pat pašas mēneša beigas,” sacīja Upleja.

Papildinformācija bija nepieciešama, jo šāds gadījums līdz šim nav bijis, kad kredītiestāde izsaka vēlmi izbeigt savu darbību tieši šādā veidā. Jau iesniegto informāciju un dokumentus komisija vērtē un rēķina līdzi, bet 30 dienu termiņa atskaites punkts ir pavirzījies no pirmās plāna iesniegšanas dienas “krietni vien uz priekšu”, atzina Upleja.  

KONTEKSTS:

"ABLV Bank" problēmas publiski izskanēja 13.februārī, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās, pēc kā bankai radās grūtības. 

Naktī uz 24.februāri FKTK pieņēma lēmumu, ka “ABLV Bank” ir iestājusies noguldījumu nepieejamība. Eiropas Centrālā banka (ECB) paziņoja, ka "ABLV Bank" tiks likvidēta, un tās glābšana nav sabiedrības interesēs. "ABLV Bank" ārkārtas akcionāru pilnsapulce 26. februārī pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju. No  3.marta "Citadelē" sākta garantēto atlīdzību izmaksa "ABLV Bank" klientiem, un mēneša laikā izmaksāti 83 miljoni eiro.   

"ABLV Bank" pēc aktīvu apjoma pērn beigās bija trešā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti