FKTK: «Metalurga» 2012.gada pārskats neatbilst prasībām; soda nebūs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) secinājusi, ka „Liepājas metalurga” 2012.gada konsolidētais gada pārskats neatbilst starptautisko finanšu pārskatu standartu prasībām. Tomēr, ņemot vērā, ka maksātnespējīgo uzņēmumu vairs nepārvalda valde, kas bija atbildīga par pārskatu, nolemts uzņēmumu nesodīt.

Komisija, iepazinusies ar AS ''Liepājas metalurgs'' 2012. gada konsolidēto gada pārskatu un citu informāciju, kas bija komisijas rīcībā, 2013. gada jūnijā sāka pārbaudi par AS ''Liepājas metalurgs'' konsolidētā gada pārskata atbilstību Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām, informēja FKTK.

Pārbaudes rezultātā  komisija konstatēja, ka AS ''Liepājas metalurgs'' ir pārkāpusi  likuma  prasības, jo AS ''Liepājas metalurgs'' revidētais 2012. gada konsolidētais gada pārskats neatbilst starptautisko finanšu pārskatu standartu prasībām. FKTK 2013.gada oktobrī nolēma uzsākt administratīvo procesu par minēto pārkāpumu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome pagājušajā nedēļā pieņēma lēmumu, ar kuru konstatēja, ka  AS ''Liepājas metalurgs'' ir pārkāpusi Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības, jo AS ''Liepājas metalurgs'' revidētais 2012. gada konsolidētais gada pārskats neatbilst starptautisko finanšu pārskatu standartu prasībām.

Tomēr komisija Finanšu instrumentu tirgus likumā paredzētās sankcijas nepiemēroja, ņemot vērā, ka AS ''Liepājas metalurgs'' pēc maksātnespējas procesa pasludināšanas pārvalda administrators, nevis AS ''Liepājas metalurgs'' valde, kas bija atbildīga par finanšu pārskata sagatavošanu atbilstoši tiesību aktu prasībām. Turklāt, ņemot vērā, ka ar 28.12.2013. AS ''Liepājas metalurgs'' finanšu instrumentu tirgū vairs nav emitenta statusā, komisija uzskatīja, ka nav lietderīgi arī uzlikt tiesisku pienākumu atkārtoti sagatavot konsolidēto gada pārskatu par 2012. gadu.

Vērtējot pārkāpuma būtību, FKTK ņēma vērā faktu, ka pārskata neatbilstība starptautisko finanšu pārskatu standartu prasībām norāda uz būtisku informācijas trūkumu, kas ir svarīga pārskata izpratnei un kas varēja ietekmēt pārskata lietotāju, t.sk. ieguldītāju, akcionāru un citu personu, pieņemtos ekonomiska rakstura lēmumus. Tāpēc šāds lēmums pieņemts, lai informētu ieguldītājus par komisijas konstatētajiem pārkāpumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti