FKTK ļauj bankai «Citadele» izteikt akciju publisko piedāvājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) devusi atļauju AS "Citadele banka" izteikt akciju un depozitāro sertifikātu publisko piedāvājumu un reģistrēt prospektu šo vērtspapīru iekļaušanai Rīgas un Londonas biržā, liecina FKTK informācija.

FKTK padome ir devusi atļauju AS "Citadele banka'' izteikt līdz 100 000 000 B kategorijas uzrādītāja akciju ar balstiesībām publisko piedāvājumu. Vienas akcijas nominālvērtība ir noteikta 0,10 eiro apmērā.

Vienas jaunās emisijas B kategorijas uzrādītāja akcijas pārdošanas cena ir noteikta robežās no 1,15 eiro līdz diviem eiro, ieskaitot akcijas nominālvērtību 0,10 eiro un akcijas emisijas uzcenojumu robežās no 1,05 eiro līdz 1,90 eiro. Galīgā pārdošanas cena tiks paziņota 2015. gada 4.novembrī.

Tāpat padome deva atļauju "CITIBANK, N.A.", "Citadeles" depozitāro sertifikātu (GDR) emitentam, izteikt AS ''Citadele banka'' līdz 16 666 667 depozitāro sertifikātu publisko piedāvājumu.

Lēmums par akciju un GDR emisiju pieņemts AS "Citadele banka" ārkārtas akcionāru sapulcē šā gada 13.oktobrī. Atbilstoši akcionāru sapulces lēmumam ar balsstiesībām esošās akcijas tika konvertētas par A un B kategorijas akcijām. Par precizētu vērtspapīru emisiju apmēru un cenas diapazonu tika nolemts akcionāru sapulcē 22.oktobrī.

Tāpat FKTK atļāva reģistrēt bankas prospektu 154 990 240 esošo B kategorijas uzrādītāja akciju un līdz 100 000 000 jaunās emisijas akciju iekļaušanai AS "NASDAQ Riga" un depozitāro sertifikātu iekļaušanai Londonas Fondu biržas Reģistrēto vērtspapīru galvenajā tirgū. Viena depozitārā sertifikāta pārdošanas cena ir noteikta robežās no 6,90 eiro līdz 12 eiro, kas izteikta valūtas ekvivalentā ASV dolāros. Par galīgo cenu tiks paziņots līdzīgi kā par vienas akcijas cenu - šā gada 4.novembrī.

A kategorijas vienas akcijas nominālvērtība ir 20 eiro ar 200 balsīm ar tiesībām uz dividendi un likvidācijas kvotu. A kategorijas akcijas pieder esošajiem "Citadele banka" akcionāriem.

Savukārt B kategorijas vienas akcijas nominālvērtība ir 0,10 eiro ar 1 balsi, bet tiesības uz dividendi un likvidācijas kvotu ir tādā pašā apmērā kā A kategorijas akcijām. Šādas akcijas tiks piedāvātas publiskajā piedāvājumā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Jau ziņots par bankas "Citadele" nodomu veikt akciju sākotnējo publisko piedāvājumu fondu biržā "Nasdaq Riga" un Londonas Fondu biržā. Piedāvājuma ietvaros tiks izlaistas jaunas akcijas ar mērķi piesaistīt kapitālu līdz pat 115 miljoniem eiro.

Iegūtie līdzekļi ļaus "Citadelei" turpināt izaugsmi Latvijā un pārējās Baltijas valstīs. Tāpat tie tiks izmantoti, lai atmaksātu 34,7 miljonu eiro subordinēto noguldījumu Privatizācijas aģentūrai.

Banka "Citadele" dibināta 2010.gada 30.jūnijā, bet patstāvīgu darbību sāka 2010.gada 1.augustā, kad beidzās "Parex bankas" operacionālās sadalīšanas process. 2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas "Citadele" akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora "Ripplewood" meitaskompānijai "RA Citadele Holdings LLC" un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par   bankas  akcionāru. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) īpašumā saglabā 25% bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2015.gada jūnija beigās bija septītā lielākā banka Latvijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti