FKTK konstatē pārkāpumus maksātnespējīgās «Tosmares kuģubūvētavas» darbībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) secinājusi, ka maksātnespējīgā akciju sabiedrība „Tosmares kuģu būvētava” nav savlaicīgi iesniegusi 2017. gada revidēto pārskatu un sagatavojusi 2018. gada finanšu informāciju. Tāpat uzņēmums, kuram aizvadītā gada 9. augustā tiesa pasludinājusi maksātnespēju, nav izpildījis prasības par iekšējās informācijas atklāšanu.

Tādējādi „Tosmares kuģubūvētava” ir pārkāpusi Finanšu instrumentu likumu un Eiropas Savienības regulas prasības. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Finanšu instrumentu daļas uzraudzības eksperts Ģirts Dubkēvičs Latvijas Radio teica, ka pēc komisijas paziņojuma „Tosmares kuģubūvētavas” ieguldītājiem, kuri uzskata, ka pārkāpumu dēļ ir aizskartas viņu intereses, ir tiesības vērsties tiesā ar prasību par zaudējumu piedziņu.

Ģirts Dubkēvičs: FKTK konstatē pārkāpumus maksātnespējīgās "Tosmares kuģubūvētavas" darbībā
00:00 / 00:18
Lejuplādēt

Dubkēvičs norādīja, ka atbildīgā persona par šo pārkāpumu konkrētajā gadījumā vienmēr būs uzņēmuma valde, līdz ar to tie cilvēki, kas pilda šīs funkcijas katrā konkrētajā periodā, par kuriem šie pārkāpumi ir konstatēti, arī būs atbildīgi par šo konkrēto pārkāpumu.

Viņš stāstīja, ka pārkāpumu konstatēti par vairākiem periodiem, jāskatās, kas bija valdē konkrētajos brīžos. Ja maksātnespējas administrators pildīja arī valdes funkcijas, iespējams, kādi no periodiem, kad konstatēti pārkāpumi, attiecas arī uz viņu, piebilda Dubkēvičs.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti