FKTK: Bankas pievērš papildu uzmanību maksājumiem uz Krieviju un no tās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Bankas maksājumi uz Krieviju un no Krievijas nav aizliegti, bet sankciju dēļ ir pastiprinātas pārbaudes, kas aizņem laiku, informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Naudas atmazgāšanas novēršanas un sankciju departamenta direktors Kristaps Markovskis. Tas pats attiecas uz Baltkrieviju.

FKTK pārstāvis Kristaps Markovskis
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

Markovskis Latvijas Radio skaidroja, ka trešdien, 23. februārī, pieņemtās sankcijas paredz aizliegt maksājumus uz trīs Krievijas bankām un vairākām Krievijas amatpersonām.

“Tas nozīmē, ka bankas pievērš pastiprinātu uzmanību maksājumiem, kas tiek veikti uz un no Krievijas, ar mērķi identificēt, lai šie maksājumi netiek izpildīti sankcijām pakļautajām personām vai viņu interesēs. Līdz ar to bankas veic šo darījumu papildu apstrādi, kas var aizņemt papildu laiku. Aicinājums ir cilvēkiem izturēties ar sapratni, jo bankas dara to darbu, kas jādara, lai nodrošinātu sankciju izpildi,” skaidroja Markovskis.

Savukārt iespējamā bankas maksājumu kavēšanās vai apgrūtinājums uz Ukrainu un no Ukrainas esot saistīts ar situāciju Ukrainas banku pusē, jo juridiski nav radīti nekādi šķēršļi maksājumu izpildei.

FKTK pārstāvis uzsvēra, ka Eiropā tiek lemts vēl par papildu sankcijām, kas varētu apgrūtināt finanšu plūsmu uz un no Krievijas un Baltkrievijas. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas rīcībā pagaidām neesot informācija par to, kāds varētu būt šo sankciju apmērs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti