FKTK atļauj veikt «PATA Saldus» akciju galīgo atpirkšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi mežsaimniecības uzņēmumam SIA "PATA" veikt AS "PATA Saldus" akciju galīgo atpirkšanu, jo uzņēmējs Uldis Mierkalns AS "PATA Saldus" ir ieguvis netiešu nozīmīgu līdzdalību 95,74% apmērā un paziņojis par to. Vienas akcijas cena galīgajā akciju atpirkšanā ir noteikta 30,02 eiro, informēja FKTK.

AS "PATA Saldus" obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma ietvaros noteiktā viena atpērkamās akcijas cena bija 29,25 eiro, savukārt galīgajā akciju atpirkšanā tā ir 30,02 eiro, tāpēc SIA "PATA" saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu ir pienākums izmaksāt cenu starpību visām tām personām, kuras SIA "PATA" pārdeva akcijas, atsaucoties uz AS "PATA Saldus" obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Ja minētajām personām vēl joprojām ir konti kredītiestādēs vai ieguldījumu brokeru iestādēs, kurām tika iesniegti rīkojumi par AS "PATA Saldus" akciju pārdošanu obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma ietvaros, tad norēķini tiks veikti automātiski.

Gadījumā, ja konti ir slēgti, FKTK aicina akcionārus vērsties attiecīgajās kredītiestādēs vai ieguldījumu brokeru sabiedrībās cenu starpības izmaksas saņemšanai.

FKTK norādīja, ka SIA "PATA" ir pilnvarota veikt galīgo AS "PATA Saldus" akciju atpirkšanu Mierkalna vārdā, nodrošinot visu Finanšu instrumentu tirgus likuma prasību izpildi. Galīgās akciju atpirkšanas rezultātā citiem akcionāriem piederošās AS "PATA Saldus" akcijas tiks atsavinātas par labu SIA "PATA".

KONTEKSTS:

2020. gadā "PATA Saldus" strādāja ar 57,618 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,4% vairāk nekā 2019. gadā, kā arī kompānija guva 5,4 miljonu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, vēstīja LETA.

Pēc biržas "Nasdaq Riga" datiem, 2020. gada beigās "PATA Saldus" kapitālā "Saldus mežrūpniecības uzņēmumam" piederēja 44,38% jeb  343 666 akcijas, "Kubit" piederēja 27,82% jeb 215 394 akcijas, bet "PATA" piederēja 22,93% jeb 177 516 akcijas. Vienlaikus šogad septembrī "Kubit" informēja, ka ir iegādājusies vēl 1000 uzņēmuma akciju, kas veido 0,12% no kompānijas akciju kapitāla.

Kompāniju "PATA" un "Kubit" vienīgais īpašnieks ir Mierkalns, bet "Saldus mežrūpniecības uzņēmuma" kapitālā 90% pieder "PATA", savukārt 10% pieder "PATA Strenči", kuras patiesais labuma guvējs ir Mierkalns.

"PATA Saldus" akcijas biržā "Nasdaq Riga" kotē kopš 1995.gada 14. novembra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti