FKTK atļauj veikt AS «Olainfarm» akciju galīgo atpirkšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ļāvusi AS "AB CITY", kas ir "Repharm" grupas uzņēmums, veikt AS "Olainfarm" akciju galīgo atpirkšanu, jo "AB CITY" akciju sabiedrībā "Olainfarm" ir ieguvusi nozīmīgu līdzdalību 96,1% apmērā un paziņojusi par to, informēja FKTK.

Vienas akcijas cena galīgajā akciju atpirkšanā ir noteikta 9,26 eiro. Galīgās akciju atpirkšanas rezultātā citiem akcionāriem piederošās AS "Olainfarm" akcijas tiks atsavinātas par labu AS "AB CITY".

Kā ieraksta datums noteikta nākamā darba diena pēc informācijas par galīgo atpirkumu publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Ieraksta datumā akcijas tiek bloķētas akcionāru kontos un akcionāri zaudē tiesības rīkoties ar tām.

Obligāti atpērkamas ir 549 837 "Olainfarm" akcijas, kas aprēķināts, no kopējā akciju skaita atņemot "AB City" uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata iegūtās no 13 535 241 akcijas izrietošās balsstiesības.

Tādējādi "Olainfarm" akciju atpirkšanai būs nepieciešami 5 091 491 eiro.

FKTK skaidroja, ka vienas akcijas atpirkšanas cena ir noteikta saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumā noteikto metodi, kura paredz vienas atpērkamās akcijas cenas noteikšanu, dalot mērķa sabiedrības tīros aktīvus ar emitēto akciju skaitu. Tīrie aktīvi tiek aprēķināti no kopējiem aktīviem, atskaitot mērķa sabiedrībai piederošās pašas akcijas un saistības.

Ievērojot, ka akcijas cena, kas aprēķināta saskaņā ar pēdējo – 2021. gada 3. ceturkšņa – konsolidēto pārskatu, nav par 10% lielāka, salīdzinot ar cenu, kas aprēķināta no konsolidētā revidētā 2020. gada pārskata datiem, vienas atpērkamās akcijas cena nevar būt zemāka par 9,26 eiro par akciju, norādīja komisijā.

KONTEKSTS:

"Olainfarm" akcionāri sapulcē 14. oktobrī lēmuši par sabiedrības akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums 2020. gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019. gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājās 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro.

"Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti