FKTK atļauj «Signet Bank» un «Expobank» apvienošanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi "Signet Bank" un "Expobank" apvienošanos, informēja komisijā. 

No pirmdienas abu banku darbība tiks apvienota vienā kredītiestādē, kas pēc visu juridisko darbību veikšanas strādās ar "Signet Bank" nosaukumu.

"2018. gadā bankas, kas iepriekš bija fokusējušās uz ārvalstu klientu apkalpošanu, uzsāka biznesa modeļa maiņu un FKTK prognozēja, ka viens no šī segmenta banku darbības attīstības virzieniem ir konsolidācija. Esam gandarīti, ka "Signet Bank" un "Expobank" ir spējušas veikt šādu soli, lai saglabātu abās bankās esošo pieredzi un turpmāk nodrošinātu konkurētspējīgāku biznesa modeli, stiprinot Latvijas banku sektoru," komentēja FKTK  priekšsēdētāja Santa Purgaile.

Šī gada 26. janvārī tika noslēgts "Expobank" iegādes darījums, kurā "Signet Bank" nopirka "Expobank". "Signet Bank" apsvēra turpmākos attīstības scenārijus un nolēma apvienot abu banku darbību, strādājot ar "Signet Bank" nosaukumu.

FKTK vērš uzmanību, ka abu banku klientiem saglabājas visi līdzšinējie pienākumi un tiesības, kas izriet no noslēgtajiem līgumiem, tikai tagadējās "Expobank" klienti piedzīvos bankas nosaukuma maiņu.

Kredītiestāžu likums nosaka, ka kredītiestādes uzņēmuma vai tā daļas, nodalāmas mantas kopuma, aktīvu vai saistību kopuma vai ar kredītiestādes klientiem noslēgto tipveida līgumu kopuma pārejai citas personas īpašumā vai lietošanā kredītiestādei ir nepieciešama FKTK atļauja.

"Signet Bank" Latvijā darbojas kopš 1992. gada. Banka fokusējusies uz juridisko personu apkalpošanu. Savukārt "Expobank Latvijā" strādā no 1991. gada, nodrošinot plašu pakalpojumu klāstu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti