FKTK atļauj «Industra Bank» pārņemt daļu «PrivatBank» aktīvu un pasīvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ļāvusi AS "PrivatBank" nodot AS "Industra Bank" īpašumā AS "PrivatBank" kredītiestādes uzņēmuma daļu, atbilstoši abu pušu noslēgtajam kredītiestādes uzņēmuma pārejas līgumam, informēja FKTK.

Darījuma rezultātā AS "Industra Bank" pārņems no AS "PrivatBank" klientu attiecības, tostarp privātpersonu un juridisko personu kontu pārvaldību, kredītu un līzinga portfeļus, noguldījumus, kā arī bankai piederošos vērtspapīrus.

FKTK vērsa uzmanību, ka

abu banku klientiem saglabājas visi līdzšinējie pienākumi un tiesības, kas izriet no noslēgtajiem līgumiem.

Paziņojumā medijiem FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile skaidroja, ka 2021. un 2022.gads iezīmē aktīvu Latvijas banku sektora transformācijas procesu, kas skaidrojams ar 2018.gadā uzsākto biznesa modeļa maiņu tām bankām, kas iepriekš bija fokusējušās uz ārvalstu klientu apkalpošanu. Viens no šī segmenta banku darbības attīstības virzieniem ir konsolidācija, saglabājot darbības jomas, kas esošajos apstākļos ir konkurētspējīgas.

"Esam gandarīti, ka AS "PrivatBank" un AS "Industra Bank" īsteno darījumu, kas stiprina Latvijas banku sektoru," norādīja Purgaile.

KONTEKSTS:

Darījuma rezultātā "Industra Bank" pārņems no "PrivatBank" klientu attiecības, tostarp privātpersonu un juridisko personu kontu pārvaldību, kredītu un līzinga portfeļus, noguldījumus, kā arī bankai piederošos vērtspapīrus. 

Iecerēts, ka "Industra Bank" pārņems no "PrivatBank" sadarbību ar aptuveni 5900 klientiem, no kuriem 400 ir juridiskas personas un 5500 privātpersonas. Darījumā pārnesamo kredītu apjoms veido aptuveni 25 miljonus eiro, savukārt noguldījumu apjoms pārsniedz 50 miljonus eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti