FKTK ar 50 000 eiro soda «Olainfarm» par finanšu instrumentu tirgus tiesību aktu pārkāpumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 21. septembrī nolēma piemērot AS "Olainfarm" 50 000 eiro sodu par finanšu instrumentu tirgus tiesību aktu pārkāpumiem, informēja komisijā.

FKTK, veicot uzraudzības darbu, konstatēja, ka AS "Olainfarm" nav nodrošinājusi Finanšu instrumentu tirgus likuma un Eiropas regulu prasības, jo nav savlaicīgi iesniegusi pieprasīto iekšējās informācijas turētāju sarakstu un nav izpildījusi prasības par atbilstošu iekšējās informācijas turētāju sarakstu sagatavošanu, to atjaunināšanu un glabāšanu.

KONTEKSTS:

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai.

Tomēr FKTK padome atļāva veselības uzņēmumu grupas "Repharm" grupas uzņēmumam "AB City" izteikt "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu, jo "AB City" uz netiešas līdzdalības pamata bija ieguvusi no "Olainfarm" akcijām izrietošās balsstiesības, kas veidoja 30,85% no balsstiesīgo akciju kopskaita. "AB City" akciju atpirkšanas obligātajā piedāvājumā un papildus izsludinātajā akciju pārdošanas iespējā palielināja līdzdalību "Olainfarm" kapitālā līdz 48,1%.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājās 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro.

"Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti