«Fitch» apstiprina Latvijas kredītreitinga novērtējumu esošajā «A-» līmenī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 12. aprīlī, starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Fitch" paziņoja par Latvijas kredītreitinga apstiprināšanu esošajā “A-“ līmenī, nosakot stabilu nākotnes novērtējumu (outlook), informēja Valsts kase.

"Fitch" norādīja, ka Latvijas kredītreitingu “A-” līmenī uztur valsts finanšu un institucionālā pārvaldība, kā arī politikas kurss, ko nodrošina Latvijas dalība Eiropas Savienībā un eirozonā. Aģentūra pozitīvi novērtē zemo vispārējās valdības parāda līmeni, kā arī nelielo budžeta deficītu. "Fitch" prognozē, ka mērenāka ekonomikas izaugsme un algu pieaugums tuvāko divu gadu laikā atvieglos ietekmi uz darba tirgu, samazinot ekonomikas pārkaršanas risku.

Aģentūra analizējusi jaunās valdības īstenoto politiku un izvirzītās prioritātes. "Fitch" sagaida, ka valdība turpinās esošā fiskālās politikas kursa ievērošanu, kas vērsts uz zema valsts budžeta deficīta nodrošināšanu. Analītiķu novērtējumā politiskā sadrumstalotība nerada būtiskus riskus, tomēr var ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesus.

Fitch norāda uz Latvijas IKP rādītāju uz vienu iedzīvotāju, kas ir zem “A” reitinga grupas valstu vidējā līmeņa un kavē kredītreitinga attīstību.

Aģentūra atzīmē, ka kredītreitinga līmenis varētu tikt pazemināts, valdībai novirzoties no fiskālās politikas kursa,

kā rezultātā paaugstinātos valsts parāda līmenis un ekonomiskie rādītāji nesasniegtu valdības uzstādītos mērķus, vai pasliktinātos ārējo finanšu stāvoklis, piemēram, lielāks maksājumu bilances tekošā konta deficīts.

Savukārt kredītreitinga līmeni "Fitch" varētu paaugstināt, uzlabojoties valsts ārējā parāda rādītājiem, saglabājoties stabilai ekonomikas izaugsmei, kas neradītu satricinājumus makroekonomikā un veicinātu iedzīvotāju ienākumu līmeņa paaugstināšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti