Fiskālās disciplīnas padome: Valdības rīcības plānam nav reālu finansēšanas avotu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdības rīcības plāns nav sabalansēts ar reāli pieejamiem finanšu līdzekļiem un, visticamāk, to neizdosies īstenot, ja netiks katram pasākumam apzināti nepieciešamo līdzekļu avoti, secinājusi Fiskālās disciplīnas padome.

Padomes fiskālo risku darba grupa marta beigās izskatīja iestāžu iesniegto atbilžu kopsavilkumu par Ministru kabinetā 2015.gada 10.februārī pieņemto Valdības rīcības plāna pasākumu fiskālajām ietekmēm.

Valdības rīcības plāns ietver 572 pasākumus, kas lielā mērā (364 pasākumi) ir saistīti ar Latvijas Nacionālo attīstības plānu, proti, konkrētiem īstenojamiem pasākumiem jau vistuvākajos gados.

Fiskālās disciplīnas padome lūdza rīcības plānā iesaistītās iestādes sniegt informāciju par pasākumu fiskālo ietekmi.

Kopsavelkot iestāžu iesniegtās papildu nepieciešamā finansējuma aplēses par 2016.gadu, redzamas teju 700 miljonu eiro papildu finanšu vajadzības, kas veido 2,7% no prognozētā iekšzemes kopprodukta.

Turklāt šie plānotie jaunās politikas iniciatīvu apjomi neietver aizsardzības jomu, kas ir šī brīža Latvijas lielākā prioritāte, kā arī daudziem no paredzētajiem pasākumiem vēl nav veiktas izmaksu aplēses.

Tādēļ Fiskālās disciplīnas padome uzskata, ka valdības rīcības plāns nav sabalansēts ar reāli pieejamiem finanšu līdzekļiem un diemžēl to visdrīzāk neizdosies īstenot, ja netiks katram pasākumam apzināti nepieciešamo līdzekļu avoti.

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota ar mērķi nodrošināt fiskālās disciplīnas nosacījumu ievērošanas uzraudzību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti