Rīta intervija

Politologs Filips Rajevskis par situāciju Daugavpils domē

Rīta intervija

"Rīgas namu pārvaldnieka" vadītājs Aivars Gontarevs par apkures pieslēgšanu

Fiskālās disciplīnas padomes pārstāve Dace Kalsone par valsts budžeta pārpalikuma pārdali

Fiskālās disciplīnas padome iebilst pret ministriju ietaupītās naudas pārdali

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Fiskālās disciplīnas padome iebilst valdības lēmumam pārdalīt ietaupītos valsts budžeta līdzekļus citām programmām, jo ietaupījums ir tā sauktajās aizsargātajās budžeta programmās, kurās radušos ietaupījumus nedrīkst pārdalīt. To intervijā Latvijas Radio norādīja Fiskālās disciplīnas padomes pārstāve Dace Kalsone.

Viņa teica, ka šādu aizsargājamo programmu ir salīdzinoši maz, galvenokārt, tās ir programmas, kas saistītas ar valsts sociālajiem pabalstiem un pensijām. Ja tajās rodas ietaupījums, par attiecīgās summas apmēru jāsamazina kopējais budžeta izdevumu apmērs, uzskata Fiskālās disciplīnas padome.

Kalsone norādīja, ka fiskālajai politikai jābūt sabalansētai, pretējā gadījumā – tērējot salīdzinoši labākos laikos, grūtākos laikos nāksies krietni vairāk taupīt. 

Šogad bijuši kopumā četri neatbilstības ziņojumi par valsts budžeta tēriņiem, teica Kalsone, norādot, ka Fiskālās disciplīnas padomes pienākums ir "riet" par iespējamiem pārkāpumiem valsts budžeta naudas sadalē, bet tai nav tiesību "kost".

KONTEKSTS:

Valdība otrdien, 23.oktobrī, lēma par vairāk nekā 10 miljonu eiro pārdalīšanu dažādiem mērķiem no budžeta programmām, kurās šogad palikuši neiztērēti līdzekļi. Tostarp Labklājības ministrijai dota atļauja no bērnu kopšanas pabalstiem atlikušās naudas 3,5 miljonus eiro ieguldīt dažādos remontdarbos, kā arī vienu miljonu novirzīt valsts sociālās aprūpes centros nodarbināto prēmēšanai. 

Finanšu ministrija uzskata, ka ar ietaupītās naudas pārdali likums nav pārkāpts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti