Finanšu uzraugi brīdina par krāpnieku zvaniem un aizdomīgiem ieguldījumu fondiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz šim ik palaikam bankas ziņoja par viltvāržiem, kas finanšu iestāžu vārdā zvana klientiem un aicina veikt darījumus vai atklāt savus bankas datus. Tagad arī banku uzraugs - Finanšu kapitāla un tirgus komisija (FKTK) - brīdina par krāpniekiem, kuri zvana pa tālruni nejauši izvēlētiem Latvijas iedzīvotājiem, uzdodoties par komisijas darbiniekiem vai finanšu uzrauga uzdevumā.

Finanšu uzraugi brīdina par krāpnieku zvaniem un aizdomīgiem ieguldījumu fondiem
00:00 / 01:24
Lejuplādēt

Zvanītāji liek nosaukt personas datus, pārtraukt sadarbību ar kādu finanšu iestādi, atvērt nosauktas tīmekļu vietņu adreses internetā. Taču, izpildot krāpnieku norādes, sazvanītais zaudēs savu naudu.

"Aicinām iedzīvotājus šādās situācijās nesniegt informāciju, neveikt nekādas darbības un pārtraukt sarunu. Mums ir zināms, ka šie zvani notiek pārsvarā krievu valodā. Aicinām pievērst uzmanību tālruņa numuram, no kura tiek saņemts zvans. Parasti tas nesākas ar Latvijas kodu +371. Svarīgi arī zināt, ka FKTK darbinieki nezvana finananšu iestāžu klientiem, nekad nelūdz nosaukt karšu un internetbankas informāciju un pa tālruni nesniedz padomus pārtraukt, vai uzsākt sadarbību ar kādu finanšu iestādi," uzsver FKTK pārstāve Dace Jansone.

FKTK arī aicina ļoti rūpīgi izvērtēt dažādus piedāvājumus investēt savu naudu un solījumus tādā veidā labi nopelnīt. Arī šie piedāvājumi tiek izteikti, izmantojot līdzīgu veidu. FKTK regulāri saņem zvanus un vēstules par vieglprātīgi ieguldītu naudu, kas diemžēl ir pazaudēta. FKTK aicina visus, pirms uzsākt sadarbību ar kādu nezināmu finanšu pakalpojumu sniedzēju, noteikti iegriezties FKTK mājaslapā, kur var pārliecināties kādi finanšu pakalpojumu sniedzēji ir reģistrēti Latvijā un var sniegt pakalpojumus. Tāpat interneta vietnē var iepazīties arī ar brīdinājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti