Finanšu un ekonomikas ministri: Sodīt varētu arī aplokšņu algu saņēmējus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tuvākajos gados Latvijā varētu sākt sodīt ne tikai aplokšņu algu maksātājus, bet arī saņēmējus. Tā diskusijā LTV raidījumā “Tieša runa” atzina finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”).

Reizniece-Ozola norādīja, ka darba ņēmēji, kuri algojumu saņem bez nodokļu nomaksas, parasti apzināti piedalās šādās darbībās. Viņi ne vienmēr gatavi  maksāt nodokļus, jo tas samazinātu viņa algu.

Tāpēc valstij sākotnēji ir būtiski demonstrēt, ka varam cīnīties ar nodokļu nemaksāšanas shēmām un blēžiem, un tad domāju, ka arī pārējā sabiedrība “pievilktos”, saka ministre.

Šādu ieceri atbalsta arī Ašeradens, jo valstij jāpasaka, ka šāda prakse nav akceptējama.

To kā risinājumu redz arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone, jo tas jau preventīvi atturētu no aplokšņu algu maksāšanas. Arī viņa norāda, ka par neoficiālajām algām mēdz interesēties arī paši darba ņēmēji.

Atbalstu šādai iecerei pauž arī Rīgas Ekonomikas augstskolas docents, ēnu ekonomikas pētnieks Arnis Sauka, kurš gan norāda – tam pretosies uzņēmēju organizācijas, jo šādos gadījumos būs vieglāk pieķert nodokļu nemaksātājus. Tomēr arī  būvkompānijas «Merks» valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš ieceri vērtē atbalstoši.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti