Dienas ziņas

Sāk resorisko pārbaudi par brīvdabas treniņu

Dienas ziņas

Suņu meiteni Zum Zum meklē jau mēnesi

Aicina iedzīvotājus rūpīgāk plānot finanses

Finanšu pratības nedēļā aicina iedzīvotājus vairāk plānot finanses

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kā plānot savas finanses, lai grūtās un sarežģītās dzīves situācijās, piemēram, zaudējot darbu un ienākumus, varētu izdzīvot un neiekļūtu parādos? Latvijas iedzīvotājiem jākļūst prasmīgākiem un gudrākiem, tērējot un ieguldot savu naudu, uzskata finanšu eksperti. Un šo prasmi attīstīt visām sabiedrības grupām palīdzēs nupat izstrādātā Latvijas iedzīvotāju finanšu pratības stratēģija nākamajiem 7 gadiem.

Šonedēļ ne tikai Latvijā, bet Eiropā un citur pasaulē notiek finanšu pratības nedēļa. Tās laikā dažādu sociālo grupu un zināšanu līmeņa cilvēkiem tiks mācīts un ieteikts, kā labāk plānot, ikdienā rīkoties un ilgtermiņā ieguldīt savu naudu. Iespējams kādam svarīgi   uzzināt pašus pamatus par ieguldījumiem, kādam citam interesantāki šķitīs sarežģītāki jautājumi par investīcijām un kapitāla tirgus attīstību.

"Kā mēs esam domājuši par savu finansiālo labbūtību, vai mēs esam strukturēti piegājuši tam, ka mums jāveido uzkrājumu spilvens," sprieda Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja Santa Purgaile.

Banku augstskolas prorektors Andris Nātriņš vērtēja: "Tomēr tā pašdisciplīna ir ļoti svarīga gan individuālā, gan ģimenes, gan sabiedrības līmenī kopumā."

Finanšu speciālisti šoreiz ņēmuši talkā labklājības un sociālās jomas ekspertus, kā arī izglītības nozares speciālistus, lai finanšu pratības pamatus mēģinātu nodot visiem iedzīvotājiem, tostarp arī sociāli neaizsargātākām sabiedrības grupām un skolēniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti