Finanšu ministrs ar optimismu raugās uz šī gada valsts budžeta izpildi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šobrīd esam spējīgi pildīt visas uzņemtās saistības, kas šogad paredzētas valsts budžetā, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”), piebilstot, ka uz budžeta izpildi raugās ar optimismu.

“Pašreizējā situācijā esam spējīgi pildīt visas uzņemtās saistības, kas paredzētas šajā gadā. Ceru, ka budžets pildīsies labi,” sacīja Reirs.

Viņš arī norādīja, ka nozīmīgā apjomā pieejami atlikumi Valsts kasē. Reirs gan neminēja precīzu apjomu, vien pauda, ka tie ir “ļoti nozīmīgi”.

Tas ļaujot ar optimismu raudzīties šī gada budžeta izpildē.

Ministrs atgādināja, ka šogad pieejams miljarda eiro investīcijas no Eiropas Savienības fondiem. “Plus mēs ceram, ka pavasarī pabeigsim visus priekšdarbus Atveseļošanas fonda darbībai. Līdz ar to varēsim nodrošināt tās programmas un investīcijas, kas ir nepieciešanas,” sacīja Reirs.

Viņš norādīja, ka tas varētu nodrošināt darbu celtniecībā, ceļu būvē. Ministrs gan atzina, ka varētu būt gaidāms cenu pieaugums.

Tāpat Reirs norādīja, ka varētu ļaut pagarināt noslēgtos Atveseļošanas fonda līgumus par 1–3 mēnešiem.

Vienlaikus finanšu ministrs atzina, ka nākotnē būs rūpīgi jāvērtē visi tēriņi. 

Taujāts par ieceri palielināt aizsardzības budžetu līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP) no 2025. gada, Reirs sacīja, ka šī mērķa dēļ konsolidācija budžetā nebūs nepieciešama.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti