Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu

Rīta Panorāma

Intervija ar Rihardu Zaļupi un Raimondu Petrauski

Intervija ar finanšu ministri Danu Reiznieci – Ozolu

Finanšu ministre: Solidaritātes nodokli neatcels, bet varētu sasaistīt ar sociālo sistēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Uzņēmēju daudz kritizēto solidaritātes nodokli nākamgad neplāno atcelt, taču to varētu reformēt, piemēram, sasaistot ar sociālo sistēmu. Tā intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība).

Tā dēvēto solidaritātes nodokli varētu aizvien atstāt kā sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas bez griestu ierobežojumiem, taču tās varētu sasaistīt ar sociālo sistēmu.

Tiek piedāvāti septiņi varianti, kā reformēt šo nodokli, taču ne atcelt, uzsvēra ministre. 

Vēstīts, ka solidaritātes nodoklis tika ieviests līdz ar 2016.gadu un tas paredz piemērot nodokļa likmi 34,09% (vienāda ar sociālā nodokļa likmi)  tai algas daļai, kas pārsniedz sociālo iemaksu griestus, kas bija 48 600 eiro gadā jeb nedaudz vairāk par 4000 eiro mēnesī. Taču atšķirībā no sociālā nodokļa solidaritātes nodoklis netiek novirzīts personas sociālajai apdrošināšanai.

Līdz ar jauno nodokli šā gada budžetā bija plānots papildus iekasēt 43,9 miljonus eiro, taču plāns nav izpildījies – nodokļa maksātāju skaits ir par 20% mazāks, nekā sākotnēji iecerēts.

Būdama neapmierināti ar šo nodokli, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera aicināja uzņēmējus un organizācijas vērsties Satversmes tiesā, lai solidaritātes nodoklis tiktu atcelts.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti