Rīta Panorāma

" Nepazītā mīlestība un citi stāsti" - grāmata Vizmas Belševicas 85.dzimšanas dienā

Rīta Panorāma

Intervija ar aktrisi Zani Dombrovsku un režisori Inesi Mičuli

Intervija ar finanšu ministri Danu Reiznieci - Ozolu

Finanšu ministre sola: Nākamgad būtisku izmaiņu nodokļos nebūs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Veidojot nākamā gada budžetu, nodokļos nenotiks kādas būtiskas izmaiņas, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sola finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība).

Ministre pauda, ka uzņēmējiem ir apsolīta iespēja strādāt mierīgi un nākamgad būtiskas izmaiņas nodokļu jomā nebūs gaidāmas.

Savukārt budžeta palielināšanai ir vairākas iespējas. Ja tautsaimniecība ātrāk attīstītos, tas būtu dabisks papildu resurss. Ministrijas arī savos maciņos varējušas atrast resursus. Reizniece-Ozola cer arī uz ēnu ekonomikas apkarošanu.

Ministre uzsvēra, ka “lielas akas, kur naudu pasmelties, nav”, bet nepieciešams finansējumu rast dažādās jomās. Kā piemēru viņa minēja ieceri par reversā pievienotās vērtības nodokļa ieviešanu graudkopībā. Tas ļaušot ietaupīt piecus miljonus eiro, jo šajā nozarē vērojams liels ēnu ekonomikas īpatsvars.

Taujāta par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Ināra Pētersones darbu, ministre viņai pauda atbalstu. Savukārt attiecībā uz nomelnojošu informāciju pret VID vadītāju Reizniece-Ozola pieļāva, ka tā saistīta ar dienestā notiekošajām rotācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti