Krustpunktā

Satiksme Rīgā. Ja nevajag metro, kā attīstīt transporta plūsmas un kustību pilsētā?

Krustpunktā

Kas nākotnē gaidāms taksometru biznesā?

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola: Nodokļu ieņēmumu jau par 70 miljoniem ir vairāk

Finanšu ministre: Nākamā gada budžeta prioritātei jābūt zinātnei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība) uzskata, ka nākamgad vienai no budžeta prioritātēm jābūt ieguldījumiem zinātnē, lai Latvijā varētu ražot produktus ar augstu pievienoto vērtību. 

Ministre intervijā Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja, ka, viņasprāt, nākamgad ir īstais brīdis lielākiem ieguldījumiem attīstībā un pielietojamā zinātnē, lai Latvijā radītu tehnoloģijas ar augstu pievienoto vērtību, jo pašlaik citās jomās “ugunsgrēks nodzēsts”, un šis ir brīdis, kad domāt par vēl lielākiem ieguldījumiem attīstībā.

Viņa arī sacīja, ka zinātnei un attīstībai būtu jāizmanto arī Eiropas Savienības (ES) fondi, un Latvija cīnās, lai tie būtu pieejami arī nākamajā plānošanas periodā.  

Šī gada budžeta prioritātes bija veselības aprūpe un aizsardzība. Veselības aprūpei papildus piešķirti vairāk nekā 235 miljoni eiro, kas vēsturiski – pirmo reizi nodrošinās finansējumu nozarei virs viena miljarda eiro.

Nacionālās drošības stiprināšanai salīdzinājumā ar 2017. gadu papildus piešķirti 126,8 miljoni eiro, tādējādi tās finansējums sasniegs NATO prasītos 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti