Finansējuma trūkuma dēļ pirmā mājokļa atbalsta programmā plāno piemērot papildu procentmaksājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Finansējuma trūkuma dēļ pirmā mājokļa atbalsta programmā plānots piemērot papildu procentmaksājumus.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Vienotība") pirmdien, 23.maija pēc koalīcijas partiju sanāksmes skaidroja, ka pašlaik šis atbalsts tiek finansēts no līdzekļiem, kas iegūti no termiņuzturēšanās atļauju programmas. Tomēr uzturēšanās atļauju skaits strauji samazinās, viņš piebilda.

Vienlaikus pirmā mājokļa iegādes atbalsta programma guvusi "milzīgu atsaucību" - pērn atbalsts piešķirts 1300 gadījumos, bet šogad varētu būt pieprasījums 4000 garantiju izsniegšanai.

Lai atbalsta programmu nodrošinātu arī turpmāk, to varētu daļēji komercializēt un tad izmantot "Altum" finansējumu, skaidroja ministrs. "Nākotnē tas nozīmētu, ka ģimenēm, kas vēlētos saņemt garantijas, būtu jāmaksā papildu procenti," sacīja Ašeradens.

Piemēram, trīs bērnu ģimenei, saņemot 200 000 eiro garantiju mājokļa iegādei, pie procentu likmes būtu vēl 1,7%, turpināja ministrs. Šī procentu likme būtu atkarīga no bērnu skaita ģimenē.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sacīja, ka koalīcija atbalsta Ekonomikas ministrijas virzītās iespējamās izmaiņas mājokļa programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti