Rīta Panorāma

Putins draud samazināt dabasgāzes piegādi Eiropai

Rīta Panorāma

Twitter sūdzību pret Masku skatīs oktobrī

Intervija ar sociālā uzņēmuma "Ligero" vadītāju Lieni Reini-Mitevu

Festivālā aicina satikties uzņēmējus un cilvēkus ar īpašām vajadzībām; viņiem par 24% mazāk iespēju atrast darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, īpaši jauniešiem, ir par 24,4% mazāka iespējamība atrast darbu, liecina jaunākie Eiropas Savienības dati. Lai problēmu risinātu, sociālais uzņēmums "Ligero" jau trešo reizi rīko darba iespēju festivālu "Visiem!" un aicina uzņēmējus pieteikt savu dalību. 

Festivāls notiks 16. septembrī Rīgā, Vērmanes dārzā, un tā mērķis ir inovatīvā un praktiskā veidā savest kopā darba devējus ar saviem potenciālajiem darbiniekiem, īpaši jauniešiem ar invaliditāti un no reģioniem, kā arī ar cilvēkiem no dažādām sociālā riska grupām, kurus nereti daļā sabiedrības uzskata par neiederīgiem darba vidē. Esošā darbinieku trūkuma apstākļos šis pasākums uzņēmējiem būs iespēja brīvā un draudzīgā atmosfērā klātienē iepazīstināt ar savu uzņēmumu un piedāvātajām darba vakancēm.

Sociālā uzņēmuma "Ligero" vadītāja Liene Reine-Miteva intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" stāstīja, ka jaunieši ar īpašām vajadzībām mēdz vienkārši "pazust" no redzesloka pēc skolas pabeigšanas. Viņiem ir daudz grūtāk satikties ar darba devējiem. Un abām pusēm vajadzīga saruna, lai iepazītos un kliedētu bažas.

2021. gada pirmā pusgada beigās Nodarbinātības valsts aģentūras uzskaitē bija vairāk nekā 10 tūkstoši bezdarbnieku ar invaliditāti. Tie ir 15% no reģistrēto bezdarbnieku kopskaita.

Pieteikšanās festivālam ir spēkā līdz 12. augustam. Festivāls ir atvērta satikšanās platforma, kuras saturu veido ikviens iesaistītais uzņēmums, sniedzot apmeklētājiem iespēju izzināt dažādu profesiju aizkulises un izmēģināt tās praksē. Uzņēmēji pasākumā var piedalīties gan ar informatīvu stendu, gan ar praktiskām meistarklasēm. Paredzēts, ka festivālu apmeklēs 10 tūkstoši cilvēku. Lai piedalītos, uzņēmējiem līdz 12. augustam jāaizpilda pieteikuma anketa, kas pieejama "Ligero" profilā "Facebook" – "www.facebook.com/Ligero.lv". 

Šis ir jau trešais darba iespēju festivāls. Pirmais pasākums notika aizvadītā gada rudenī Rīgā, bet otrs – šā gada maijā Ogrē. Tajos pulcējās vairāk nekā 60 uzņēmumu un vairāki simti darba meklētāju.

Darba iespēju festivālu "Visiem!" organizē sociālais uzņēmums "Ligero", kura mērķis ir savest kopā jaunieti ar invaliditāti ar potenciālo darba devēju. Pasākumu atbalsta sociālais uzņēmums zvanu centrs "Sonido".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti