Februārī mazumtirdzniecības apgrozījums – par 8,5% mazāks nekā pirms gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mazumtirdzniecības apgrozījums 2021. gada februārī, salīdzinot ar 2020. gada februāri, samazinājās par 8,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,7%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 21,5%, autodegvielas – palielinājās par 5,2%.

Salīdzinot ar 2020. gada februāri, būtiskākais apgrozījuma kāpums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 20,5%) un mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 20%).

Ievērojams apgrozījuma kritums bija apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 63,9 %), kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 37%)

un nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 35,7%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, samazinājās par 9%.

2021. gada februārī, salīdzinot ar janvāri, pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums pieauga par 4,4%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 4%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 7,2%, autodegvielas mazumtirdzniecība samazinājās par 0,1%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 16,5%), kosmētikas un tualetes piederumu mazumtirdzniecībā (par 16,3%) un mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 11%). Vislielākais apgrozījuma kritums bija farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 4,2%).

2021. gada februārī, salīdzinot ar janvāri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 2,6%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti