Faktiskā bezdarba līmenis martā samazinājās līdz 7,4%, reģistrētā – nemainīgi bija 6,8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Faktiskā bezdarba līmenis 2022. gada martā Latvijā bija 7,4%, un salīdzinājumā ar februāri tas ir samazinājies par 0,2 procentpunktiem, bet reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās tāds pats kā februārī – 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati. 

Sieviešu faktiskā bezdarba līmenis martā samazinājās par 0,1 procentpunktu līdz 6,9%, taču vīriešu – par 0,2 procentpunktiem, sasniedzot 7,9%.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,8%, un tas nav mainījies kopš februāra. Salīdzinot ar pagājušā gada martu, faktiskā bezdarba līmenis samazinājies par 0,7 procentpunktiem, reģistrētā bezdarba – par 1,4 procentpunktiem.

2022. gada martā Latvijā bija 68,8 tūkstoši bezdarbnieku (31,8 tūkstoši sieviešu un 37,0 tūkstoši vīriešu), kas ir par 1,4 tūkstošiem mazāk nekā februārī un par 5,9 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 0,9 tūkstošiem, sieviešu – par 0,5 tūkstošiem. 

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti