Faktiskā bezdarba līmenis Latvijā oktobrī samazinājies līdz 6,8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Faktiskā bezdarba līmenis Latvijā 2022. gada oktobrī bija 6,8%, un salīdzinājumā ar septembri tas ir samazinājies par 0,1 procentpunktu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Sieviešu bezdarba līmenis oktobrī samazinājās par 0,1 procentpunktu līdz 6,4%, taču vīriešu saglabājās nemainīgs – 7,2%.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,7%, un kopš septembra tas nav mainījies.

Salīdzinot ar pagājušā gada oktobri, faktiskā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,1 procentpunktu, reģistrētā – par 0,3 procentpunktiem.

2022. gada oktobrī Latvijā bija 66,4 tūkstoši bezdarbnieku (31,5 tūkstoši sieviešu un 34,9 tūkstoši vīriešu), kas ir par 0,3 tūkstošiem mazāk nekā septembrī, bet par 2,2 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir palielinājies par 0,2 tūkstošiem, bet sieviešu samazinājies par 0,5 tūkstošiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus, skaidroja CSP.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti