Faktiskā bezdarba līmenis jūnijā sarucis līdz 7,8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2021. gada jūnijā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,8%, kas salīdzinājumā ar maiju ir par 0,1% mazāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma dati.

Sieviešu bezdarba līmenis jūnijā pieauga par 0,1% līdz 7,4%, taču vīriešu saglabājās nemainīgs – 8,3%.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā bija 7,4%, kas ir par 0,2% mazāk nekā maijā. Salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, vērojams bezdarba līmeņa samazinājums – 0,8% faktiskā bezdarba līmenim un 1,2% reģistrētā bezdarba līmenim.

Pagājušajā mēnesī Latvijā bija 72,6 tūkstoši bezdarbnieku - 33,5 tūkstoši sieviešu un 39,1 tūkstotis vīriešu.

Kopš maija kopējais bezdarbnieku skaits nav mainījies, taču sieviešu bezdarbnieku skaits pieaudzis par 0,1 tūkstoti, un vīriešu samazinājies par 0,2 tūkstošiem.

Salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, kad jau trīs mēnešus valstī bija izsludināta pirmā ārkārtējā situācija, bezdarbnieku skaits ir samazinājies par 11,3 tūkstošiem. Kopš otrās ārkārtējās situācijas izsludināšanas 2020. gada novembrī, kad vairāki klātienes pakalpojumi tika ierobežoti, bezdarbnieku skaits ir samazinājies par trim tūkstošiem, informēja CSP.

CSP paskaidroja, ka faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. Nodarbinātības valsts aģentūras dati ir tikai par darbspējas vecuma iedzīvotājiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti