Faktiskā bezdarba līmenis jūlijā sarucis līdz 7,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2021. gada jūlijā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,5%, kas salīdzinājumā ar jūniju ir par 0,3 procentpunktiem zemāks, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma dati.

Tik zems faktiskā bezdarba līmenis valstī nav bijis kopš 2020. gada janvāra (7,4%).

Sieviešu bezdarba līmenis jūlijā samazinājās par 0,1 procentpunktu līdz 6,1%, savukārt vīriešu – par 0,5 procentpunktiem līdz 8,8%.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,1%, kas ir par 0,3 procentpunktiem zemāks nekā jūnijā. Salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, faktiskā bezdarba līmenis samazinājies par 1,2% un reģistrētā bezdarba līmenis – par 1,5%.

2021. gada jūlijā Latvijā bija 70,2 tūkstoši bezdarbnieku, 28,6 tūkstoši sieviešu un 41,6 tūkstoši vīriešu, kas ir par 2,7 tūkstošiem mazāk nekā jūnijā un par 14,5 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, kad jau četrus mēnešus valstī bija izsludināta pirmā ārkārtējā situācija.

Sieviešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 0,5 tūkstošiem, vīriešu – par 2,2 tūkstošiem. Kopš otrās ārkārtējās situācijas izsludināšanas 2020. gada novembrī, kad vairāki klātienes pakalpojumi tika ierobežoti, bezdarbnieku skaits ir samazinājies par 5,4 tūkstošiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis tiek aprēķināts, izmantojot NVA un CSP veiktā apsekojuma datus. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. NVA dati ir tikai par darbspējas vecuma iedzīvotājiem.

CSP atgādināja, ka pārmaiņu laikā ir svarīgi iegūt informāciju par iedzīvotāju nodarbinātību, lai novērtētu šī brīža situācijas ietekmi uz ekonomiskajiem un sociālajiem procesiem valstī, tādēļ aicina iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties ielūgtajās aptaujās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti