«Expo Fenadi» izstādē Brazīlijā pieprasījums pēc latviešu precēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

"Expo Fenadi 2018 " izstādē, kas 37. reizi risinās Brazīlijas pilsētā Ižui, pēc vairākām latviešu precēm bija liels pieprasījums – līdzi atvestais "Cēsu alus", uzņēmuma "Kaija" šprotes un dzēriens "Cēsu speciālais" pazuda jau pirmajā stundā, informēja iniciatīvas “Vispasaules cēsnieku dienas” veidotāji.

Uz biznesu, kultūru un nacionālo dažādību balstītā izstāde šogad notiek no 11. līdz 21.oktobrim. Izstādē bija arī Latvijas diena, ko ievadīja dievkalpojums un publikas iepazīstināšana ar pārstāvjiem no Latvijas. Cēsu uzņēmējas un Kultūras ministrijas pārstāvi ar Ižui domes lēmumu ieceltas pilsētas goda iedzīvotāja statusā.

Apmeklētājiem Latviešu Kultūras centra ēkā tika piedāvāti latviešiem raksturīgie ēdieni, piemēram, aukstā zupa. Tā kā Ižui apkārtnē kopš 1891.gada vairāk ieceļojuši cilvēki no Kurzemes, brazīlieši tika cienāti ar sklandraušiem. Taču rinda pēc aukstās zupas un apmeklētāju novērtējums arī pārējiem produktiem esot bijis augsts. Interese par latviešu produktiem bija arī reģionālai televīzijai, kas esot rādījusi kartupeļu pankūku gatavošanu. Publikācijas vietējā presē, TV un radio esot piesaistījušas papildus interesentus Latviešu kultūras centra mājai.

Ižui amatpersonas, apmeklējot latviešu māju, kas celta 1988.gadā no Ižui latviešu saziedotajiem līdzekļiem, tika cienātas ar "Kaijas" šprotēm, kas uzliktas uz "Kārumlādes" ceptās maizes, un zaļā siera maizītēm no "Siera ražotnes". Degustācijai bija piedāvāts "Cēsu alus" un uzlējums no "Veselības laboratorijas". Dienas vakarā latviešu rezidenci apmeklēja apkārtējo reģionu vadītāji, kuri esot pauduši interesi sadarboties ar Latviju.

Īpašu interesi izrādīja Bozanu novada, kur savulaik ieceļoja pirmie latvieši un izveidoja lielu koloniju, mērs. Aizvien tur dzīvo daudz latviešu pēcteču. Viens no lielākajiem apkārtnes lauksaimniekiem ir latvietis Siriliuss Kronbergs no Liepājas. Viņam kopā ar meitu pieder lieli lauku īpašumi, kuros audzē kukurūzu, soju, kviešus, kā arī ir ganāmpulks un darbojas piena nozarē. Kronbergs cer uz sadarbību ar Latvijas lauksaimniekiem, zinātniekiem un labprāt uzņemtu praksē studentus no Latvijas Lauksaimniecības universitātes.

Ieinteresētie uzņēmēji un pašvaldību vadītāji Brazīlijā tiek iepazīstināti ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sagatavotajiem materiāliem par biznesa vidi mūsu valstī, Latvijas dizaina un citām aktualitātēm.

Pirmajās piecās dienās dienās "Expo Fenadi" izstādi apmeklējuši vairāk nekā 50 000 apmeklētāji. Izstādē ir pārstāvēti 500 uzņēmumi un organizācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti