«Expo 2015» tiesā prasa no EM piedzīt gandrīz pusmiljonu eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saistībā ar Ekonomikas ministrijas (EM) pārtraukto projektu par Latvijas dalību starptautiskajā izstādē  "World Expo 2015" Milānā komandītsabiedrība "Expo 2015" tiesā ir iesniegusi jaunu prasību. Tādējādi uzņēmums prasa no EM piedzīt kopumā 464 732,43 eiro apmērā, informē uzņēmuma pārstāve Dagnija Lejiņa

Komandītsabiedrība Vidzemes priekšpilsētas tiesā prasa no EM  piedzīt 106 844,04 par neapmaksātajiem producēšanas pakalpojumiem un 308 259,87 eiro par nelikumīgi pieprasīto bankas garantiju.

Tādējādi komandītsabiedrības prasība pret EM šobrīd ir 464 732,43 eiro apmērā.

Lejiņa klāsta, ka Valsts ieņēmumu dienests un Valsts kontrole veiktās pārbaudes esot rezultējušās bez pārkāpumu konstatēšanas.

"Ne Valsts kontrole, kas veica pārbaudi Ekonomikas ministrijā, ne Valsts ieņēmuma dienests, kas pēc Ekonomikas ministrijas ierosinājuma veica pārbaudi komandītsabiedrībā "Expo 2015", nav konstatējuši krāpniecību vai naudas līdzekļu nelietderīgu tērēšanu kā publiski turpina apgalvot Ekonomikas ministrija," norāda Lejiņa.

Jau vēstīts, ka komandītsabiedrība "Expo 2015" 2015.gada 28.aprīlī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniedza pirmo prasības pieteikumu par zaudējumu 43 991,79 eiro apmērā un likumisko procentu 342,92 eiro apmērā piedziņu saistībā ar projektēšanas līguma izpildi un galvojuma pieprasījumu.

Tāpat ziņots, ka ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība) pērn decembrī ierosināja apturēt Latvijas dalību izstādē, tomēr valdība to tobrīd neatbalstīja un vienojās izvērtēt iespējas piedalīties „Expo” ar citu projektu, kas būtu lētāks. Taču dažas nedēļas vēlāk, janvāra otrajā pusē, valdība nolēma pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē ”World Expo 2015”. Par nepieņemamiem atzīti arī piedāvājumi Latvijas ekspozīciju izveidot tipveida paviljonā, paviljona ēkas vietā veidot parku vai pilnvērtīgu līdzdalību aizstāt ar kultūras dienu rīkošanu.

Vēlāk kriminālprocess par amatpersonu rīcību saistībā ar "Expo Milano 2015" sāka prokuratūra.

Ārlietu ministrijas vērtējumā atteikšanās no līdzdalības izstādē "World Expo 2015" nodara kaitējumu Latvijas tēlam un Latvijas un Itālijas starpvalstu attiecībām.

Jūlija sākumā EM noslēdzās discpilinārlietas izmeklēšana par gatavošanos Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015". Nolemts par divu amatpersonu atbrīvošanu no darba, vienas amatpersonas pazemināšanu amatā uz vienu gadu, kā arī aizrādījuma izteikšanu vienai amatpersonai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti