«Expo 2015» komanda: Paviljonu aizvien ir iespējams pabeigt laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izstādē "World Expo 2015" paredzēto paviljonu aizvien ir iespējams izstrādāt iepriekš plānotajā laikā un pabeigt līdz foruma sākumam, pirmdienas rītā paziņojumām medijiem pauda komandītsabiedrība "Expo 2015".

Patlaban pilnībā ir pabeigta paviljona tehniskā izstrāde un par 90% arī satura un kultūras programma, kas ritētu "World Expo 2015" laikā. Radošā komanda akcentē, ka vēl ir iespējams pabeigt visus iepriekš plānotos darbus, lai arī decembrī tie uz kādu laiku tika apturēti.

Kopumā līdz šim 13 mēnešu ilgajā darbā "Expo 2015" ir iztērējusi 704 000 eiro jeb 28% no kopējās tāmes.

Kopumā valsts budžetā tika paredzēti finanšu līdzekļi 5,6 miljonu eiro apjomā. No šīs summas 2,8 miljoni eiro jeb 49% bija noteikti satura radīšanai un kultūras programmai, starptautiskajai komunikācijai un projekta vadībai, kā arī paviljona tehniskā projekta izstrādei un autoruzraudzībai.

No pārējiem 2,8 miljoniem eiro 1,6 miljoni eiro paredzēti paviljona būvniecībai, ko koordinē Ekonomikas ministrija.

Papildus tam valdība apstiprinājusi trīs miljonus eiro uzņēmēju programmu ārējo tirgu apgūšanai no ES struktūrfondiem, tajā skaitā dalībai Milānas izstādē "World Expo 2015".

Vienlaikus komandītsabiedrība par apmelojošu sauc informāciju, ka tai vajadzēs apmaksāt, iespējams, nelietderīgi iztērētos līdzekļus "Expo 2015" būvniecībā.  Ekonomikas ministre Dana Reizniece - Ozola (ZZS) piektdien pauda, ka nav skaidrs līdz šim iztērēto līdzekļu izlietojums. Viņa uzsvēra, ka iespaids, kāds rodas par "World Expo 2015" paviljonu nav tāds, kādam tam būtu jābūt atbilstoši iztērētajiem līdzekļiem.

Komandītsabiedrība šos apgalvojumus noliedza, uzsverot, ka tāmes skaidrojumu tobrīd vēl nevarēja sniegt. To liedza līgums ar Ekonomikas ministriju.

Paviljona direktore Elīna Vikmane iepriekš pauda, ka  projekts gandrīz pabeigts, atlikušas vien detaļas un paša paviljona instalācija, tāpēc komanda cer, ka projektu tomēr izdosies īstenot.

„Tas ir kvalitatīvs un nebijis projekts Latvijai, un būtu šausminoši, ja tas tāds arī paliktu, tikai vēl būtu apliets ar dubļiem,” sacīja Vikmane.

Paviljona direktore Elīna Vikmane: Ceram, ka projektu tomēr īstenos
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

Jau rakstīts, ka ekonomikas ministre vairākkārt uzsvērusi, ka apšauba Latvijas dalības nepieciešamību "Expo 2015" Milānā. Par šo jautājumu varētu lemt valdība 27.janvārī.

Savukārt piektdien laikraksts "Diena" raksta, ka "World Expo 2015" Latvijas dalības tāme ir nelietderīga un "uzpūsta" un apstiprina jau rakstīto, ka projekts kalpojis par "naudas pumpi" atsevišķiem uzņēmējiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti