«Eurostat»: Latvijā jūlijā bijis augstāks bezdarba līmenis nekā ES vidēji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijā šogad jūlijā bezdarba līmenis bija 9%, un tas bija augstāks nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina otrdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati, kas apkopoti par 24 bloka dalībvalstīm.

Pēc "Eurostat" datiem, augstāks bezdarba līmenis ES dalībvalstu vidū jūlijā bijis vien Spānijā (15,8%), Itālijā (9,7%) un Zviedrijā (9,4%), bet Lietuvā bezdarba līmenis bijis vienāds ar Latviju (9%). Tālāk seko Horvātija (8,6%),  Portugāle (8,1%), Somija (7,8%), Luksemburga (7,3%), Francija un Kipra (abās valstīs 6,9%), Slovākija (6,8%), Dānija (6%).

Savukārt zemākais bezdarba līmenis jūlijā reģistrēts Čehijā (2,7%), Polijā (3,2%),  Maltā (4,1%), Bulgārijā un Vācijā (abās valstīs 4,4%), Nīderlandē (4,5%) , Slovēnijā (4,7%) Īrijā (5%), Austrijā (5,2%), Rumānijā (5,4%), Beļģijā (5,5%), 

ES vidēji bezdarba līmenis, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, jūlijā pieaudzis līdz 7,2% salīdzinājumā ar 7,1%  jūnijā.

Eirozonas dalībvalstīs vidēji bezdarbs jūlijā palielinājās līdz 7,9% salīdzinājumā ar 7,7%  mēnesi iepriekš.

"Eurostat" dati liecina, ka jūlijā blokā bez darba bija 15,184 miljoni cilvēku, no kuriem 12,793 miljoni bezdarbnieku bija eirozonas valstīs. 

Dati par bezdarbu jūnijā nav pieejami par Igauniju, Grieķiju un Ungāriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti