ES veidos īpašu rīku uzņēmumu atbalstam nabadzīgākās dalībvalstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas Komisija (EK) plāno izveidot īpašu rīku, lai palīdzētu nabadzīgāko Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdībām šīs krīzes laikā atbalstīt savus uzņēmumus.

Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis neslēpa, ka Austrumeiropas un Centrāleiropas valstīm nav tik daudz līdzekļu kā Vācijai vai Francijai. Tādēļ tām ir nepieciešami papildu resursi savu kompāniju noturēšanai.

Tāpat Eiropas ziņu radiostaciju apvienības „Euranet Plus” ikgadējā samitā Dombrovskis uzsvēra, ka ir jāatrod sabalansēta pieeja starp pamatvajadzībām, digitālo transformāciju un cīņu ar klimata pārmaiņām. Liela loma procesā tajā būšot arī kohēzijas politikai.

“Mēs iziesim no smagas ekonomiskās krīzes. Tā ir nepieredzēta ekonomiskā krīze.

Tātad mums būs jārisina arī daudzi, tā sakot, “pamatiztikas” jautājumi. Cilvēkiem būs vajadzīgas darba vietas. Cilvēkiem būs nepieciešami ienākumi.

Būs svarīgi, lai mēs šeit atrastu pareizo līdzsvaru. Mums ir vajadzīga ne tikai videi draudzīga un digitāla ekonomikas atveseļošanās, bet arī ekonomikas atveseļošanās, kas ir iekļaujoša. Mums tagad ir jāfinansē mūsu atveseļošanās, un šīs atveseļošanas finansēšana nevar notikt uz nabadzīgāko reģionu vai nabadzīgāko valstu rēķina. Tātad kohēzijas politikas stiprināšana, kuras mērķis ir nabadzīgākie reģioni un valstis, būs šī atveseļošanās instrumenta svarīga sastāvdaļa,” sacīja Dombrovskis.

Pilno intervijas ierakstu angļu valodā varat noskatīties “Euranet Plus” mājaslapā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti