ES un OPEC Austrijā pārrunā situāciju naftas tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Austrijas galvaspilsētā Vīnē 21. martā kopā nāk Eiropas Savienības pārstāvji un OPEC jeb Naftas eksportētāju valstu organizācijas vadība, lai pārrunātu jaunāko situāciju naftas tirgū. Kopš naftas cenas pasaulē būtiski ir kritušās, tā ietekmi izjūt daudzviet pasaulē.

Tikšanās Vīnē, kur atrodas OPEC galvenais sēdeklis, būs kā tilts pirms aprīlī gaidāmās lielās sanāksmes Katarā, Dohā, kur paredzams valstis mēģinās panākt vienošanos par nepārsniedzamo naftas piegādes daudzumu, lai stabilizētu naftas cenas. Tās šobrīd atrodas ļoti zemā punktā un ir atstājušas lielu ietekmi uz vairāku eksportētājvalstu ekonomiku. Arī Krievija šajā ziņā ir nonākusi vairāku politikas ekspertu uzmanības lokā kā viena no zemēm, kurā zemās naftas cenas varētu atsaukties uz iekšpolitiskajiem procesiem.

OPEC sastāvā Krievijas nav, taču pie sarunu galda Vīnē būs OPEC vadība un Eiropas Savienības atbildīgās amatpersonas, bet Dohā aprīlī jau visu 13 OPEC valstu vadītāji no Saūda Arābijas, Irānas, Irākas, Ekvadoras un citām dalībvalstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti