ES un Ķīna varētu sadarboties PTO reformai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Eiropas Savienība (ES) un Ķīnas Tautas Republika varētu sadarboties, lai reformētu Pasaules tirdzniecības organizāciju (PTO). Vienošanās par to panākta bloka līderu tikšanās laikā ar Ķīnas premjerministru Li Kecjanu.

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks pēc sarunām Beļģijas galvaspilsētā Briselē norādīja, ka abas puses atkārtoti paudušas gatavību veikt organizācijas reformas, lai nodrošinātu tās atbilstību mūsdienu izaicinājumiem un ļautu risināt globālās tirdzniecības problēmas.

Brisele un Pekina arī turpinās diskusijas, lai precizētu noteikumus, kas regulē rūpniecības subsīdijas. Viņš uzsvēra, ka Ķīnas amatpersonas pirmo reizi piekritušas sadarboties ar Eiropu, lai īstenotu PTO reformas prioritāros jautājumus.

Tikšanās laikā arī apspriesti pasākumi, lai būtiski uzlabotu piekļuvi tirgum, novērstu diskriminējošas prasības un praksi, kas ietekmē ārvalstu ieguldītājus. Tomēr konkrētas vienošanās pagaidām nav panāktas, un uz abu pušu domstarpībām pirms samita norādīja arī daudzi ekonomikas eksperti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti