ES sola papildu finansu atbalstu Ukrainai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiropas Savienība ir gatava piešķirt Ukrainai vēl vairāk naudas līdzekļu un, ja vajadzēs, noteikt Krievijai jaunas sankcijas, izriet no bloka samita noslēguma dokumenta projekta, kas nonācis  izdevuma "EU Observer" rīcībā. 

Projekta tekstā,  par kuru bloka dalībvalstu vēstnieki vienojās pirmdien, norādīts, ka pēc 500 miljonu eiro palīdzības maksājuma, Brisele ir gatava turpmāk atbalstīt Ukrainas reformu procesu.

Šis dokuments nonāk atklātībā laikā, kad Ukrainas ekonomikai tiek prognozēti arvien grūtāki laiki. Pēc Starptautiskā Valūtas fonda aplēsēm, valstij būs nepieciešami vēl 15 miljardi dolāru – papildu fonda jau apstiprinātajai glābšanas programmai 17 miljardu dolāru apmērā, kura ilgs līdz 2016.gadam.

Turklāt, lai novērstu Ukrainas finanšu sabrukumu, vienošanos par papildu palīdzības sniegšanu Kijevai būtu jāpanāk jau tuvāko nedēļu laikā. Bez tās Ukrainai nāksies ieviest vērienīgus taupības pasākumus, un netiek izslēgta iespēja, ka valsts būs spiesta pasludināt parādu maksātnespēju.

Jau ziņots, ka gada sākuma, pēc prezidenta Viktora Janukoviča režīma gāšanas atklājās, ka Ukraina ir nonākusi smagā finanšu situācijā, tās jaunā valdība paziņojusi, ka valstij nākamos divus gadus būs nepieciešami 25 miljardi eiro, un tā cer uz Starptautiskā Valūtas fonda un ES palīdzību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti