Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Saulīti

Rīta Panorāma

Skype intervija ar Guntu Ancāni

Telefonintervija ar Sandru Kalnieti

ES sniegs atbalstu koronavīrusa krīzē cietušajiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eiropas Parlaments (EP) apstiprinājis trīs priekšlikumus, kas ļaus īstenot Eiropas Savienības atbalsta pasākumus Covid-19 krīzē cietušajiem. Savukārt bloka dalībvalstu līderi devuši rīkojumu izstrādāt konkrētu atbalsta plānu valstu ekonomikām.   

Deputāti attālinātā balsojumā apstiprināja investīciju iniciatīvu, kas ļauj novirzīt 37 miljardus eiro no savienības fondu līdzekļiem iedzīvotājiem, reģioniem un valstīm, kuras vissmagāk skārusi koronavīrusa pandēmija.

Tos varēs izmantot veselības aprūpes sistēmas pilnveidošanai, palīdzībai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem un citiem mērķiem. 

Vienlaikus paplašināta bloka solidaritātes fonda darbība, kas ļauj piešķirt cīņai ar koronavīrusu un epidēmijas seku likvidēšanai vēl 800 miljonus eiro. No fonda līdzekļiem atbalstāmās darbības tiek paplašinātas, iekļaujot nopietnas sabiedrības veselības krīzes, ieskaitot atbalstu medicīniskajai palīdzībai un pasākumus slimību izplatības novēršanai, uzraudzībai vai kontrolei. 

Deputāti arī apturēja aviācijas noteikumus, kas traucētu lidostām un aviokompānijām pārciest krīzi - aviosabiedrībām nebūs pienākuma izlietot tām piešķirtās pacelšanās un nosēšanās laika nišas, lai tās saglabātu nākamajā attiecīgajā sezonā. Noteikums “izmanto vai zaudē” tiks atcelts visai vasaras sezonai no 2020. gada 29. marta līdz 24. oktobrim. 

Tikmēr bloka dalībvalstu līderi devuši divas nedēļas eirozonas 19 valstu finanšu ministriem, lai izstrādātu pasākumu plānu ekonomikas stabilizēšanai krīzes laikā.

Priekšlikumiem jābūt atbilstošiem Covid-19 epidēmijas unikālajam raksturam, lai tos varētu nekavējoties īstenot un nepieciešamības gadījumā pilnveidot.

KONTEKSTS:

Pasaulē izplatoties Covid-19, Pasaules Veselības organizācija atzina, ka saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs ieviesti stingri ierobežojumi - atcelti masu pasākumi, slēgtas robežas, skolas un citas iestādes.

 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

 

 

 

 


 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti