ES plāno ļaut internetā reģistrēt viena īpašnieka uzņēmumu ar viena eiro kapitālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc ilgstošām diskusijām Eiropas Savienības valstu ministri beidzot ir spējuši vienoties par jauniem noteikumiem, kas nākotnē ļaus reģistrēt internetā viena īpašnieka uzņēmumu ar pamatkapitālu sākot no viena eiro. 

Neoficiāli ir zināms, ka vairākās valstīs pret šādām izmaiņām aktīvi ir iebilduši notāri. Viņi uzskata, ka uzņēmumu reģistrācija internetā palielinās viltus kompāniju skaitu. Ir sagaidāms, ka arī diskusijas ar Eiropas Parlamentu par galīgā lēmuma panākšanu nebūs vieglas.

Tomēr Latvijas ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, kuras vadībā Briselē tika panākta ministru vienošanās, bija cerīga, ka gala lēmumu tomēr izdosies panākt.

Dana Reizniece-Ozola: ES plāno ļaut internetā reģistrēt viena īpašnieka uzņēmumu ar viena eiro kapitālu
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

“Ir saprotamas bažas vairāku valstu ministriem un vadītājiem, ka, iespējams, šāda “online” reģistrācija un tik mazs pamatkapitāls varētu izraisīt kādu negodīgu uzņēmējdarbību vai radīt augsni nodokļu optimizācijas shēmām,” atzina ministre.

“Atcerēsimies, ka mums Latvijā diskusija pirms dažiem gadiem bija tieši tāda pati. Bet tagad, paraugoties retrospektīvi, mēs redzam, ka, ja arī ir bijuši tādi gadījumi, tad iemesls nav šis mazais pamatkapitāls vai interneta reģistrācija,” atgādināja ministre par lēmumu Latvijā reģistrēt uzņēmumu ar 1 lata pamatkapitālu, lai veicinātu uzņēmējdarbību.
 

Ministre uzskata, ka “ir ļoti labas iespējas vienoties līdz galam par šādu jaunu regulējumu”.

“Es domāju, ka dalībvalstis arī īpaši šodien saprata, ka nevar tikai runāt par vienoto digitālo tirgu. Ir arī jādemonstrē konkrēta rīcība un konkrēti lēmumi tad, kad par to ir jālemj,” uzsvēra Reizniece-Ozola. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti