ES piešķirs 500 miljonus eiro lauksaimnieku atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) amatpersonas pirmdien, 7.septembrī, pēc vērienīgiem zemnieku protestiem Briselē paziņoja, ka lauksaimnieku atbalstam tiks piešķirti 500 miljoni eiro.

Aģentūra AFP ziņo, ka šis atbalsts tiks piešķirts lauksaimniekiem, kas cieš no Krievijas embargo.

„Komisija šodien paziņo par plašu atbalstu paketi 500 miljonu eiro apmērā,” paziņojumā pauž Eiropas Komisijas viceprezidents Jirke Katainens, piebilstot, ka tā ir spēcīga atbilde prasībām.

Eiropas Komisijas pārstāvji ziņo, ka lielāko palīdzības daļu saņems piensaimniecības sektors. Tā paredzēta, lai risinātu lauksaimnieku finanšu problēmas, stabilizētu tirgu un uzlabotu piegāžu tīkla darbību. Šī nauda būs pieejama papildus 50 miljardu eiro lielajai ES ikgadējai palīdzībai lauksaimniekiem un lauku kopienām.

Iepriekš gan izskanējis, ka Eiropas lauksaimnieki prasījuši 700 miljonu eiro atbalstu.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) atzina, ka vislielāko ES atbalstu EK varētu piešķirt valstīm, kuras piena krīzē cietušas visvairāk. Tomēr nav skaidrs, kādi būs kritēriji palīdzības piešķiršanai, kas arī noteiks, kam visvairāk piešķirs naudu.

Viņš gan neslēpa cerības, ka EK varētu piešķirt līdzekļus, kas uzlabos situāciju Latvijas piensaimniecībā.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) par ES iespējamo atbalstu lauksaimniekiem 500 miljonu eiro vērtībā
00:00 / 05:05
Lejuplādēt

Arī Latvijas cūku audzētāju asociācijas vadītāja Dzintra Lejniece norāda, ka palīdzība no ES būs. Viņasprāt, tādējādi zemnieku saimniecībām, kas nonākušas kritiskā situācijā, patiešām būs līdzēts.

Iepriekš neoficiāli tapa zināms, ka Eiropas Komisija runā ar kompānijām, kas ražo lauksaimniecības mēslojumu, aicinot samazināt izdevumus graudaudzētajiem.

Tāpat Brisele būtu gatava atbalstīt daļu lauksaimniecības produktu nodošanu labdarībai migrantiem un bēgļiem, kuri nonākuši Eiropas Savienībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti