ES pārrunās iespēju cīņai ar energocenu krīzi noteikt cenas griestus Krievijas gāzei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Piektdien, 9. septembrī, uz ārkārtas tikšanos pulcēsies Eiropas Savienības enerģētikas ministri, lai spriestu par to, kā veiksmīgāk pārvarēt Krievijas uzsāktā kara Ukrainā radīto enerģētisko krīzi.

ES pārrunās iespēju cīņai ar energocenu krīzi noteikt cenas griestus Krievijas gāzei
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

Šajā nedēļā Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena iesniedza dalībvalstīm piecus piedāvājumus, kā cīnīties ar energokrīzi.

Tiek rosināts noteikt cenas griestus Krievijas gāzei un ieviest obligātus pasākumus elektrības patēriņa mazināšanai sastrēgumstundās.

Eiropas Komisija arī aicina noteikt griestus milzīgajai peļņai, ko energouzņēmumi gūst, ražojot elektrību no lētākiem resursiem nekā gāze, šo negaidīto peļņu novirzot patērētāju atbalstam.

Papildus fosilo kurināmo uzņēmumiem paredzēts ieviest solidaritātes nodokli, kā arī veicināt finansējumu, lai atbalstītu dažādus grūtībās nonākušus uzņēmumus.

Kā norāda izdevums "Politico", vislielākie strīdi varētu būt par gāzes cenas griestiem, jo dažas valstis pret to iebilst, bet dažas rosina to piemērot arī tādām nozīmīgām gāzes importētājām kā Norvēģija un ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti