ES pagarina sankcijas pret Krieviju līdz 2017.gada janvāra beigām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eiropas Padome (EP) piektdien, 1.jūlijā, atbalstīja Eiropas Savienības (ES) ekonomisko sankciju pagarināšanu pret Krieviju līdz nākamā gada 31.janvārim.

Paziņojumā medijiem EP atgādina, ka sankcijas pret Krieviju bija ierosinātas 2014.gada 31.jūlijā uz gadu kā atbilde Krievijas rīcībai, anektējot Ukrainai piederošo Krimas pussalu, kā arī „Malaysian Airlines” lidmašīnas notriekšanu virs Doņeckas apgabala 2014.gada 17.jūlijā.

Pēcāk sankcijas pret Krieviju vēl dažas reizes par pusgadu bija pagarinātas. Toreiz EP skaidroja, ka Krievija nav pildījusi Minskas vienošanos, kas paredzēja karadarbības pārtraukšanu Ukrainas austrumos. Tādējādi nav pamata atcelt sankcijas. Arī šoreiz EP tieši ar Minskas vienošanos nosacījumu nepildīšanu pamatoja sankciju pagarināšanu.

Ekonomiskās sankcijas nozīmē Krievijas pieciem lielākajiem valstij piederošajiem uzņēmumiem ierobežotu pieeju ES kapitāla tirgiem. Tāpat spēkā paliek aizliegums ieroču un militāru preču eksportam un importam Krievijā, kā arī aizliegums Krievijas pieejai sensitīvām tehnoloģijām un pakalpojumiem.

Turklāt 146 cilvēkiem un 37 organizāciju pārstāvjiem paliek spēkā aizliegums ierasties ES līdz šī gada 15.septembrim.

Krievijas un Rietumu attiecības saasinājās 2014.gada martā, kad Krievija anektēja Krimu. Vēl pēc mēneša Ukrainas austrumos Kremli atbalstoši kaujinieki sāka pārņemt varu Doņeckas un Luhanskas apgabalos, tādējādi sākot karu ar Ukrainas armiju.

Sankcijas pret Krieviju, piemēroja ne tikai ES, bet arī Norvēģija, kā arī citas Eiropas valstis, kas nav ES, kā arī Japāna, Austrālija, ASV, Jaunzēlande.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti